iOS 17, önceki söylentilerin aksine, beklenenden daha büyük bir güncelleme olabilir

Apple'ın Eylül ayı içerisinde kullanıma sunacağı iOS 17, daha önceki iddiaların aksine, beklenenden çok daha büyük bir iOS güncellemesi olacak gibi görünüyor.

iOS 17, beklenenden daha büyük bir güncelleme olabilir

iOS 17'nin bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve en son bilgilere göre, bu yazılım güncellemesi daha önce düşünülenden çok daha büyük olabilir.

Bloomberg'den Mark Gurman, daha önce Apple VR başlığı üzerinde yapılan çalışmalar nedeniyle iOS 17'nin çok fazla değişiklik sunmayacağını iddia etmişti. Ancak şimdi, deneyimli Apple uzmanı bu fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Ona göre, yaklaşan iOS 17 güncellemesi kullanıcıların en çok istedikleri büyük özelliklerinden bazılarını sunacak.

Gurman’ın en son yazısında belirttiğine göre “Apple, iOS 17'yi geliştirmeye başladığında, en başta bunun bir ayar sürümü olacağı düşünülüyordu - bu sürüm, yeni özellikler eklemekten çok hataları düzeltmeye ve performansı artırmaya odaklanacaktı. Kaçırılan son tarihler ve hatalı bir başlangıç nedeniyle sıkıntı çeken iddialı bir güncelleme olan iOS 16'nın sorunlarından kaçınmak amaçlanıyordu. Ancak daha sonra geliştirme sürecinde strateji değişti.

Gurman, kişiselleştirilmiş iOS kilit ekranları, özel klavyeler gibi özelliklerin çoğunun son yıllarda Apple tarafından sunulmuş olmasından dolayı iOS 17'nin iPhone kullanıcıları için tamamen farklı bir deneyim değişikliği sunmayacağını söylemeye devam ediyor. Ama buna rağmen, daha önce beklenenden çok daha büyük bir güncelleme olacağını iddia ediyor. iOS 17, CarPlay, Siri ve Mesajlar gibi mevcut iPhone özellikleri ve uygulamalarında önemli yenilikler getirebilir.

Apple’ın iOS 17‌'yi Haziran ayındaki yıllık WWDC geliştirici konferansında tanıtacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ve güncellemenin Eylül ayında, iPhone 15 serisinin piyasaya sürülmesiyle beraber yayınlanması kimse için sürpriz olmayacak.

iOS 17’nin öncesinde ise Apple, Ses İzolasyonu gibi kullanımı kolaylaştıran özelliklerle gelen iOS 16.4 güncellemesini yayınlamış durumda.