iPhone'lara yeni bir özelik daha: Ses İzolasyonu özelliği nedir; nasıl çalışacak?

iPhone 14 Pro ve diğer iOS 16.4 uyumlu cihazlar, yakında telefon görüşmelerini daha net hale getirmek için ses izolasyon teknolojisini kullanabilecek. Peki bu özellik nasıl çalışacak?

iPhone’lara yeni özellik: Ses yalıtımı geliyor

iPhone 14 Pro ve diğer iOS 16.4 uyumlu cihazlar, yakında telefon görüşmelerini daha net hale getirmek için ses izolasyon teknolojisini kullanabilecek.

Apple geçtiğimiz yıl FaceTime aramalarında arka plan gürültüsünü filtreleyerek seslerin daha net duyulmasını sağlayan Ses Yalıtımı özelliğini sessizce uygulamaya koymuştu. Bu özelliği etkinleştirmek için kullanıcıların uygulamanın Kontrol Merkezi'ndeki bir menüden bu özelliği seçmeleri gerekiyordu. Daha önce VOIP (IP üzerinden ses) aramalarıyla sınırlı olan bu özellik artık hücresel aramalara da geliyor.

iOS 16.4'ün önümüzdeki hafta içinde tam sürüm olarak yayınlanması planlanıyor. En son 16.4 RC sürümü, geçtiğimiz salı günü geliştiricilere ve cihazları beta test kullanıcısı olarak listelenen bazı seçkin kullanıcılara sunulmuştu. Yeni yayınlanacak sürümle birlikte Ses Yalıtımı özelliğinin de uygulama konulması bekleniyor.

Aramalarda Ses Yalıtımı'na erişmek, FaceTime'da yaptığınıza benzer şekilde çalışıyor. Bir arama sırasında kullanıcılar Kontrol Merkezi'ne erişebiliyor, Mikrofon Modu'na dokunabiliyor ve ardından 3 seçenekli listeden Ses Yalıtımı'nı seçebiliyorlar. "Geniş Spektrum" adı verilen diğer bir seçenek de dinleyicilerin arka plan seslerini daha da fazla duymasını sağlıyor.

Bunun dışında, iOS birkaç küçük iyileştirme, hata düzeltmesi ve mesajlar için 21 yeni emoji getiriyor. Bunlar geçen yılki emoji listesinde gösterilmiş olsa da, Apple aygıtlarındaki bu son sürüm geyik, kaz, denizanası ve eşek gibi birçok yeni hayvanı içeriyor.

Ek özelliklere gelince, 16.4 telefonları Ana Ekran'daki web uygulamaları için bildirimler ve flaş veya ışık çakması algıladığında videoyu otomatik olarak karartan bir erişilebilirlik ayarı içerecek şekilde güncelleyecek. Fotoğraflar da ayrıca artık iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı'ndaki yinelenen fotoğraf ve videoları algılayacak.

iPhone 14 ve 14 Pro cihazlarında çökme algılama optimizasyonları da dahil olmak üzere birkaç hata düzeltmesi de var. Şirket ayrıca, Matter uyumlu termostatların bir Apple Home aygıtıyla eşleştirildiğinde yanıt vermemesine neden olan bir sorunu da çözeceğini söyledi.