iOS 17'nin bir yeniliği daha ortaya çıktı: Bu kez konumuz unutulan şifreler...

Apple'ın Eylül 2023 ortalarında yayınlaması beklenen iOS 17 güncellemesi bir dizi değişiklik ve yeni özellik getiriyor. Bu yeni özelliklerden biri de, şifresini sık sık unutanlar için olacak.

iOS 17'nin bir yeniliği daha ortaya çıktı

iOS 17, kullanıcıların yeni şifreyi unutmaları halinde 72 saate kadar şifrelerini bir önceki sürüme geri döndürmelerine olanak tanıyan yeni bir özelliğe sahip olacak. Bu seçenek, yanlış bir parola girerseniz karşınıza çıkacak. Kilit ekranının altında "Parolayı mı unuttunuz?" yazısı belirecek ve bu yazıya dokunduğunuzda "Parolayı Sıfırlamayı Dene" yazan başka bir ekranla karşılaşacaksınız. Bunu seçtiğinizde, önceki şifrenizi girebilir ve ardından yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Ayarlar'da, eski bir parolanın süresini anında sona erdirmenize olanak tanıyan kullanışlı bir koruma özelliği de var.

Yeni şifre özelliğinin riskleri

Yeni bir parola oluşturduğunuzda unutmak yeterince yaygın bir şey olduğundan, piyasaya çıktığında birçok iPhone kullanıcısının bu özelliği çokça kullanacağı kesin. Ayrıca, parolanızı unuttuğunuzda müşteri hizmetlerini aramak zorunda kalmayacağınız için zaman kazandıran bir özellik haline gelecek.

Ancak, iPhone'ların çalınma riskinin yüksek olması nedeniyle bu özelliği etkinleştirmek tehlikeli olabilir. Sizi tanıyan ve eski kodunuzu bilen, ancak yeni kodu bilmeyen kişiler telefonunuzu kolayca sıfırlayabilir ve ardından kişisel bilgilerinizi almak için telefonunuzu karıştırabilir.

Elbette bu noktada güvenlik ve dikkat çok önemli. Şifrenizi değiştirmeyi planlıyorsanız, bunu her zaman evde ve mümkünse yalnız yapın. Kodlarınızı asla kimseyle paylaşmayın ve kodunuzun ele geçirildiğini düşünüyorsanız, önceki kodun süresini sona erdiren koruma özelliğini kullanın, böylece yeni bir başlangıç yapabilirsiniz.

iOS 17'ye pek çok başka özellik ve değişiklik de geliyor. Bunlardan biri, telefonu yüzünüze çok yakın tuttuğunuzda sizi uyaran Ekran Mesafesi. Apple, bu özellik ile göz yorgunluğunu ve düzenli olarak Apple cihazları kullanan çocuklarda miyopluğu azaltmayı umuyor.