iOS 17 ile birlikte Apple Music'e gelecek yenilikler belli oldu

Apple, iOS 17 ile birlikte Apple Music uygulamasında da önemli yenilikler yapmaya hazırlanıyor. iOS 17 ile birlikte Apple Music'e gelecek yenilikler belli oldu.

iOS 17 ile Apple Music'e gelecek yenilikler belli oldu

Apple, WWDC 2023'te iOS 17'yi ilk kez tanıttı. Sunumun içerisinde Apple Music yer almasa da şirket, müzik akışı uygulamasına birkaç yeni özellik ekleyecek.

Şimdi gelin, iOS 17 ile birlikte Apple Music'e gelecek yeniliklere birlikte bakalım...

Otomobilde SharePlay: Apple Music kullanıcıları, iOS 17 ile beraber otomobillerinde çalan müziği CarPlay aracılığıyla kontrol etmek için SharePlay’i kullanabilecek ve herkes en sevdiği şarkılarla araç içerisindeki çalma listesine katkıda bulunabilecek.

Çalma listeleri için işbirliği: Bu yılın ilerleyen dönemlerinde, iOS 17 üzerinde Apple Music, kullanıcıların şarkı ekleme, yeniden sıralama ve çıkarma işlemleri yapabilmesi için arkadaşlarını bir çalma listesine davet etmesine imkan tanıyacak. “Şu Anda Çalıyor” üzerindeki şarkı seçimlerine tepki vermek için emoji kullanmak da mümkün olacak.

Etkileşimli widget: iOS 17 üzerindeki Apple Music, uygulamayı açmadan müzik çalmanıza / duraklatmanıza olanak tanıyan özel bir widget’a da sahip olacak.

Yeniden Düzenlenmiş Kullanıcı Arayüzü: Uygulamadaki mini oynatıcı artık yuvarlak ve daha az rahatsız edici.

Şarkılar arasında kesintisiz geçiş: Bu özelliğin yıllar boyunca Android’e özel kalmasının ardından Apple, en sonunda iOS’ta şarkılar arasında kesintisiz geçiş desteği ekledi.

AirPlay önerisi için dokunma: iOS 17’de Music uygulamanızı açarken, uygulamanız etrafınızdaki HomePod’ları ve akıllı hoparlörleri tanır ve en çok kullandıklarınızı önerir. Odalar arasında da değişiklik gösterir.

Journal uygulaması: Ayrıca, bu yıl içinde Apple bir Journal uygulaması sunacak. Bu uygulama, Apple Music’te dinlediğiniz şarkılar da dahil olmak üzere çeşitli iPhone özelliklerine dayalı olarak hatırlamanız ve hakkında yazmanız için kişiselleştirilmiş an önerileri oluşturacaktır.

Apple Music Sing güncellemesi: Apple Music Sing’i kullanarak en sevdiğiniz şarkılara eşlik etmek için iPhone’unuzu Apple TV ile kullanabilirsiniz. Canlı şarkı sözlerinin yanında kendinizi televizyonda görebilirsiniz.