iOS 17 ile birlikte, Apple AirPods'a gelecek yeni özellikler neler olacak?

iOS 17 dediğimizde hepimiz iPhone'lar üzerinden düşünüyoruz. Ama işletim sistemi sadece iPhone'unuza yenilikler getirmiyor. İşte iOS 17'nin AirPods modellerine getireceği 6 yeni özellik.

iOS 17 ile birlikte, Apple AirPods'a gelecek yeni özellikler

iOS 17'nin herkes için kullanılabilir olmasına çok az kaldı ve Apple'ın popüler AirPods serisinin hangisine sahip olduğunuza bağlı olarak çok sayıda yeni özellik yolda. Şimdi gelin, bu özelliklerle birlikte göz atalım...

1. Adaptif Ses (Adaptif Gürültü Kontrolü)

Adaptif Ses (Adaptif Gürültü Kontrolü olarak da düşünebilirsiniz), AirPods Pro 2'ye özel bir özellik olup ANC ve saydamlık modlarını bir araya getirerek kesintisiz ve hepsi bir arada bir dinleme deneyimi sunuyor. Ayrıca yayın akışınızın ses seviyesini yakın çevrenize ve tabii ki gün içindeki etkileşimlerinize göre ayarlamak üzere tasarlandı.

Gürültü kontrolü, duymak isteyebileceğiniz hiçbir şeyi kaçırmamanızı sağlarken, yabancı çevresel sesleri (uçak jet motorlarını, klima ünitelerini, otoyoldaki trafiğin düşük gürültüsünü düşünün) ortadan kaldırmak üzere çalışıyor.

AirPods Pro 2'ye özgü bir diğer özellik de güncellenen aygıt yazılımıyla birlikte Adaptif Ses özelliğini etkinleştirmek için Kontrol Merkezi'ni açıp ses seviyesine uzun süre basmak ve Saydamlık ile Gürültü Engelleme'yi birleştiren "Adaptif" seçeneğini seçmek.

2. Konuşma Duyarlılığı

Teknik olarak Konuşma Duyarlılığı, Adaptif Ses'in bir parçası. Bu özellik, Sony'nin 2020'de Sony WH-1000XM4 kulak üstü kulaklıklarla gelen Speak to Chat teknolojisine benzer şekilde birinin konuştuğunu algılayabiliyor, ancak bu özellik çevrenizdeki insanların değil sizin sesinize yanıt veriyor. Apple, yakın çevrenizdeki bir konuşmayı algılayarak müziğinizin sesini kısıyor ve arka plandaki gürültüyü azaltırken, önünüzdeki sesleri artırarak size haber veriyor.

3. Kişiselleştirilmiş Ses Düzeyi

Kişiselleştirilmiş Ses Düzeyi, kişisel tercihlerinize ve çevrenizdeki ortam sesine göre çalan sesin seviyesini ayarlıyor.

Evet, iPhone'unuz aslında zaman içinde tercih ettiğiniz dinleme ses seviyesi hakkında daha fazla şey öğrenebiliyor ve gerektiğinde istediğiniz ses seviyesine uyacak şekilde uyarlayabiliyor.

4. Aramalar sırasında sesi kapatma ve açma

Bu sadece AirPods Pro 2 için geçerli değil. AirPods Pro, AirPods Pro 2 veya üçüncü nesil AirPods 3'ün sap kısmına basarak arama sırasında sesinizi kapatabilir ve açabilirsiniz. Bu özellik AirPods Max'te de arama sırasında kafa bandının arkasındaki sağ kulaklığın üzerinde bulunan düğmeye, yani Digital Crown'a basıldığında çalışıyor.

5. Otomatik cihaz değiştirme

AirPods Pro 2, iOS 17'de Apple cihazları arasında otomatik olarak çok daha hızlı geçiş yapabiliyor. Aslında, manuel kontrol ve görmeyi umduğumuz birkaç güncelleme EQ ayarı, pil tasarrufu modu, Auracast burada yok. Ama yine de bu güncelleme şüphesiz iOS'a gönül verenlerin ilgisini çekecektir.

6. Koyu mod

Bu küçük özellik, AirPods'u Karanlık Mod'un etkin olduğu bir iPhone'a bağladığınızda, bağlantı açılır penceresinin de Karanlık Mod'da olmasını sağlıyor.