iOS 17, kilitli iPhone'ları akıllı bir ekran haline getirecek

iOS 17, iPhone'unuzun kilitli olduğu zamanlarda bile akıllı bir ekran haline dönüştürebilen bir özellik sunacak.

iOS 17, iPhone’ları akıllı ekranlara dönüştürecek

Apple’ın, iOS 17'yi tanıtmasına iki haftadan az bir sürede kaldı. Ve söylenenlere göre şirket, iPhone'ların yatay olarak kilitlendiğinde daha fazla veri göstermesi için yeni bir arayüz üzerinde çalışıyor.

Eklenmesi planlanan yeni arayüz, telefon kilitliyken takvim randevuları, hava durumu ve bildirimler gibi şeyleri gösterecek. Bu özelliğin Google ve Amazon'un Nest ve Echo Show cihazlarıyla sunduğu şeye benzer şekilde çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca, okumayı kolaylaştırmak için koyu bir arka planda parlak metinler kullanılacak.

Bu akıllı ekran benzeri işlevin iPad’e de gelebileceği söyleniyor, ancak bunun iPadOS’un hangi sürümüyle geleceği belirsiz. Apple, iPadOS 16 kilit ekranını yenilemediği için bu özellik şimdilik saklanıyor olabilir. Eğer bu özellik iPad’e gelirse, Apple’ın iddia edilen düşük maliyetli tabletini geliştirdiği konusunda bir ipucu olabilir.

Bu yeni özelliğin dışında iOS 17’nin, yeni bir günlük uygulaması, Cüzdan uygulamasında iyileştirmeler ve SharePlay ve AirPlay için güncellemeler içermesi söz konusu. iOS 17’nin ve bu özelliğin, 5 Haziran’da düzenlenecek WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.