iOS 17.2, iPhone 15'e özel olan Qi2 özelliğini iPhone 13 ve iPhone 14'e de getirecek

Apple'ın yeni iOS 17.2 güncellemesi, iPhone 15 serisine özel olan Qi2 kablosuz şarj standardını iPhone 13 ve iPhone 14 modellerine de getirecek.

iOS 17.2, iPhone 15'e özel olan bu özelliği iPhone 13 ve iPhone 14'e de getirecek

Apple, iOS 17.2'nin kararlı sürümünü indirmeye sunmadan önceki son geliştirici beta sürümünü yayınladı ve sürüm notlarına göre gelecek güncelleme iPhone 13 ve iPhone 14 serisi akıllı telefonlara Qi2 kablosuz şarj standardı desteği getiriyor. Apple, iPhone 15 ve 15 Pro'nun Qi2'yi zaten desteklediğini, ancak henüz satın alabileceğiniz herhangi bir Qi2 şarj cihazı bulunmadığını söylüyor.

Qi2, Qi kablosuz şarj standardına MagSafe benzeri bir mıknatıs halkası ekleyerek şarj hızını 15W'a çıkarıyor. iPhone'lar için bunun anlamı büyük, zira bu yüksek MagSafe fiyatları ödemeden MagSafe hızında şarj anlamına geliyor. Şu anda bir iPhone'u MagSafe sertifikalı olmayan bir manyetik kablosuz şarj cihazında şarj ettiğinizde hızı en fazla 7,5 W hız alabiliyorsunuz, ancak MagSafe sertifikalı şarj cihazları 15 W'a kadar çıkabiliyor.

Şu anlık en büyük bilinmeyen ise bir iPhone 13 ya da 14'ü Qi2 şarj cihazına yerleştirdiğinizde alabileceğiniz şarj hızı. Apple daha önce iPhone 15 ailesinin Qi2 şarj cihazlarında 15W'a kadar şarj olabileceğini doğrulamış olsa da Qi2'nin önceki iPhone'lara gelip gelmeyeceğini açıklamamıştı.

Apple genellikle iOS'un son geliştirici beta sürümünü kararlı sürümü herkese açık olarak piyasaya sürmeden birkaç gün önce paylaştığından, yeni iOS'un bu hafta ya da önümüzdeki hafta başında kullanıma sunulması beklenebilir. Güncelleme ayrıca Günlük uygulamasını, iPhone 15 Pro telefonların uzamsal video çekebilme özelliğini, belirli araçlardaki iPhone 15 kablosuz şarj sorunlarına yönelik bir düzeltmeyi, bildirimler için varsayılan sesi değiştirmenize olanak tanıyan bir ayarı ve daha birçok özelliği içerecek.