iOS 17.4, iPhone pilinizin çabuk tükenmesine mi neden oluyor? İşte yapabilecekleriniz

Bazı iPhone kullanıcıları, iOS 17.4 güncellemesinden sonra pil tüketimini fazlasıyla artırdığı konusunda şikayet etmeye başladı. Eğer siz de bu sorunu yaşayanlardan biriyseniz, şikayet etmeden önce yapmanız gerekenleri sıraladık.

iOS 17.4, iPhone pilinizin çabuk tükenmesine mi neden oluyor?

Apple'ın iPhone'lar için yayınladığı son yazılım güncellemesi kullanıcılara 100'den fazla yeni emoji, güvenlik yükseltmeleri ve daha pek çok yenilik getirdi. AB ülkeleri ise bunlardan çok daha fazlasına kavuştu. Ama şimdi, bazı kullanıcılar, iOS 17.4'ün telefonlarında can sıkıcı bir sorun yarattığını iddia ediyor.

Öfkeli Apple kullanıcıları sosyal medya üzerinden diğer kullanıcıları güncellemenin pil ömürlerini kısalttığı konusunda uyardı. Bir kullanıcı iki saatlik kullanımda pilinin yüzde 40 oranında azaldığını belirtirken, bir diğeri ise X'te 2 gönderi paylaştıktan sonra pilin yüzde 13 oranında azaldığını dile getirdi.

Eğer iOS güncellemesinin ardından pilinizin aşırı tükendiğini düşünüyorsanız, yapmanız gereken en önemli şey sabırlı olmak. Zira, bir güncellemeden sonra iPhone'unuz arka planda uygulamaları güncellemek ve önbellekleri yeniden oluşturmak gibi çeşitli görevleri yerine getirmeye devam ettiği için pil ömründe bir miktar düşüş beklemek oldukça normal bir durum. Yani telefonunuz normalden daha fazla iş yaptığından, pil normalden daha hızlı tükeniyor. Bu, telefonunuzun yaşına ve bağlantınızın bant genişliğine bağlı olarak birkaç saat ile bir gün arasında değişebilir.

Ancak telefonunuzu yeniden başlatmak da bu sorunların biraz daha hızlı çözülmesine yardımcı olabilir. Bunu yapmak için yandaki güç ve ses düğmesini basılı tutarak yeniden başlatmayı deneyin, ardından telefonu kapatın, birkaç saniye bekleyin ve tekrar açın.

Ayrıca, iOS'u güncelledikten sonra bazı güncel olmayan uygulamalar yeni yazılımla beklenmedik sorunlara neden olabilir ve bu da pilin bitmesine yol açabilir. Tüm uygulamalarınızın güncellendiğinden eminseniz, daha ayrıntılı bir analiz için iPhone'un pil araçlarını kullanarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunun için Ayarlar uygulamasını açın ve 'Pil' bölümüne gidin, aşağı kaydırdığınızda pil tüketiminin hangi uygulamalarda ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Çok fazla güç tüketen bir uygulama varsa, uygulamayı güncellemeyi, kullanmadığınızda kapalı tutmayı veya uygulamayı tamamen kaldırmayı deneyebilirsiniz.