Güncellemeyi alsalar bile, bazı iPhone modelleri bazı iOS 17 özelliklerini kullanamayacak

iPhone'unuz iOS 17 için uyumlu olsa da, bazı yeni iOS 17 özelliklerini yine de kullanamayacaksınız. İşte, belirli bir iPhone modelinden sonra kullanamayacağınız iOS 17 özellikleri.

Bu iOS 17 özelliklerini tüm desteklenen iPhone'lar kullanamayacak

Apple, kısa süre önce iOS 17'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni işletim sistemi bu sonbaharda piyasaya çıkacak, ancak iPhone 8 ve iPhone X kullanıcıları bu güncellemeyi alamayacaklar.

Bununla birlikte, uyumlu bir iPhone modeline sahip olsanız bile, tüm iOS 17 işlevlerinden yararlanamayabilirsiniz. Zira bazı özellikler, belirli donanım desteğini istiyor ve nispeten eski modellerde bu destek verilemiyor.

En az iPhone 12 gerektiren iOS 17 özellikleri

Bu iOS 17 özelliklerini kullanmak için, en azından iPhone 12'ye sahip olmanız gerekiyor:

FaceTime'da yeni tepkiler: iOS 17, FaceTime'da kamera çerçevesini kalpler, konfetiler gibi birçok eğlenceli 3D artırılmış gerçeklik efektleriyle dolduran bir tepki eklemenize olanak tanıyor.

Daha doğru otomatik düzeltme: Otomatik düzeltme, artık siz yazarken daha da iyi destek sunuyor. Otomatik düzeltilen kelimelerin altı geçici olarak çiziliyor, böylece neyin değiştirildiğini biliyor ve tek bir dokunuşla orijinal kelimeye geri dönebiliyorsunuz.

Satır içi tahmini: Klavye için yapılan bir başka iyileştirme, siz yazarken satır içinde görünen tahminler. Kelimeleri veya cümleleri bitirmek için Boşluk tuşuna basmanız gerekiyor. Bu özellik için iPhone 12 ve İngilizce klavye şart.

Point and Speak: Bu erişilebilirlik özelliği, görme engelli kişilerin çeşitli metin etiketleri içeren fiziksel nesnelerle etkileşim kurmalarını kolaylaştırıyor.

En az iPhone 14 Pro gerektiren iOS 17 özellikleri

Bu iOS 17 özelliklerini kullanmak için, en azından bir iPhone 14 Pro modeline sahip olmanız gerekecek:

Bekleme modu: Apple, iOS 17 ile StandBy özelliğini tanıttı. Şirketin "yeni bir tam ekran deneyimi" olarak adlandırdığı bu özellik sayesinde iPhone'unuzu şarj olurken yan çevirdiğinizde daha da kullanışlı hale getirebiliyorsunuz. iPhone kilitlendiğinde ve yatay tutulduğunda bu mod görünür oluyor.

Widget Smart Stacks ile iPhone'unuzu bir başucu saatine dönüştürebilir, fotoğraflarınızdaki özel anları sergileyebilirsiniz.

Canlı Etkinlikler ile birlikte oyun skoru veya yemek teslimatınızın ilerleyişi gibi gerçek zamanlı olarak gerçekleşen şeylerden haberdar olabilirsiniz.

Son olarak Siri, zengin görsel sonuçlarla StandBy özelliğini bir üst seviyeye taşıyor. Artık eller serbest modunda, hava durumunu kontrol etmek veya zamanlayıcı ayarlamak çok daha kolay.