iOS 18 ile birlikte, Apple Haritalar'a da büyük bir güncelleme geliyor

iOS 18 güncellemesiyle birlikte Apple Haritalar uygulaması, kullanıcı deneyimini iyileştirecek iki önemli özellik alacak.

iOS 18 ile birlikte, Apple Haritalar'a da büyük bir güncelleme geliyor

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni versiyonu iOS 18'in, WWDC 2024'te tanıtıldıktan sonra beta olarak aynı gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ancak henüz aylar olmasına rağmen iOS 18 hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni sızdırılan iOS 18 koduna göre, Apple Haritalar'da önemli değişiklikler olacağa benziyor.

MacRumors tarafından ortaya atılan iddiaya göre, watchOS 10'un Apple Watch kullanıcılarına özel olan topografik haritaları, iOS 18 ve macOS 15 ile birlikte iPhone ve Mac kullanıcılarına da sunulacak.

Topografik haritalar sayesinde Apple Watch kullanıcıları yürüyüş veya diğer açık hava etkinlikleri sırasında patikaları, sayaç çizgilerini, yüksekliği ve ilgi çekici noktaları bulabiliyor. Özellik, şu anda hala ABD'nin tüm bölgelerinde kullanılabilir değil, dolayısıyla Apple kullanım alanını genişletmeye devam ediyor. Apple'ın WWDC 2024'te bu özelliği tüm ülkede kullanıma sunduğunu duyurması ve bu verileri iPhone ve Mac kullanıcıları için de genişletmesi bekleniyor.

Buna ek olarak, iOS 18 ile gelebilecek bir başka Apple Haritalar özelliği de özel rotalar ekleme özelliği. MacRumors'a göre Apple, kullanıcıların kendi rotalarını oluşturmalarına olanak tanıyacak.

Apple'ın en büyük rakibi Google bu özelliği yıllardır sunduğundan, Cupertino'nun kullanıcılarının ne istediğini bilmesi gayet doğal. Ayrıca, bu özellik insanların bilinen rotalarda gezinmelerine ya da en azından seyahat ederken yeni yerler tanımalarına yardımcı olabilir.

MacRumors erken iOS 18 kodlarını hala incelediğinden, yakında gelecek özelliklere dair yeni bilgiler de görmemiz mümkün.