Apple, WWDC 2024'te hangi duyuruları yapacak?

Apple, merakla beklenen WWDC 2024 etkinliğinin kesin tarihini en sonunda açıkladı. Peki WWDC 2024'te bizleri neler bekliyor? WWDC 2024 nasıl izlenir?

Apple, WWDC 2024'te hangi duyuruları yapacak?

Apple'ın yaptığı duyuruya göre, Apple ekosistemindeki geliştiricilerin toplandığı zirve, yani WWDC 2024, 10 Haziran-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Apple bu etkinlikte iOS 18'den, macOS 15'ten, watchOS 11'den ve tvOS ve visionOS güncellemelerinden bahsedecek. Bunlarla birlikte, diğer yazılım ve donanım gelişmelerini ekosistem içindeki geliştiricilerle paylaşacak.

Apple WWDC 2024'te neler duyuracak?

Bu yıl Apple duyuruları için heyecan verici bir yıl olacak. Şirketin bazı büyük yapay zeka haberleri vermesi bekleniyor. Apple'ın şu anda yapay zeka konusunda teknolojideki en büyük oyunculardan biri olmadığı düşünüldüğünde bu oldukça önemli.

Söylentiler şirketin iOS 18'de yeni yapay zeka özelliklerini tanıtacağını gösteriyor. Ayrıca iOS 18'in Ana Ekran'daki uygulama simgesi yerleşimi üzerinde daha fazla kontrol sunmasını da bekliyoruz.

Apple muhtemelen karma gerçeklik alanındaki büyük atılımı Vision Pro'ya da odaklanacak. Teknoloji dünyası Vision Pro'nun lansmanı sonrasında bu cihaza ilgisini kaybetmeye başladı. Apple muhtemelen heyecanı yeniden coşturacak bir şov yapmayı ihmal etmeyecek. Bu da, büyük bir visionOS güncellemesinin bir parçası olarak yeni özellikler sunmak, geliştirilmekte olan yeni üçüncü taraf uygulamaları göstermek veya sadece insanların 2024'te karma gerçekliği neden önemsemeleri gerektiğini açıklamak gibi gösteriler olabilir.

WWDC 2024 nasıl izlenir?

Apple şu anda WWDC24'ü nasıl yayınlayacağını açıklamadı, ancak en azından Apple'ın web sitesinden ve şirketin YouTube kanalından izleyebileceğinizi söylemek güvenli. Etkinlik genellikle Türkiye saatiyle 17'de başlıyor ancak konferans tarihi yaklaştıkça daha fazla bilgi sahibi olacağız. YouTube kanalında da mutlaka bir geyi sayım görürüz.