iOS 18, Vision Pro'nun visionOS işletim sisteminden ilham alabilir

iPhone'un şimdiye kadar alacağı en büyük güncelleme olacağı söylenen iOS 18'in, Vision Pro'nun VisionOS işletim sisteminden ilham alarak yeniden tasarlandığı iddia ediliyor.

iOS 18, Vision Pro'nun visionOS işletim sisteminden ilham alabilir

The Verifier tarafından bu hafta paylaşılan bir söylentiye göre iOS 18 ve iPadOS 18, VisionOS'tan ilham alan tasarım öğelerine sahip olacak.

Raporda Apple TV uygulamasının, geçen yıl uygulamanın tvOS 17.2 sürümünde tanıtılan aynı yarı saydam gezinme çubuğuna sahip olacağı iddia ediliyor. Bu menünün tasarımı, Apple'ın geçtiğimiz hafta ABD'de piyasaya sürülen yeni Vision Pro başlığının işletim sistemi visionOS ile benzerlik gösteriyor. Rapora göre Apple ayrıca iOS 18'de Safari de dahil olmak üzere çeşitli sistem menülerini ve yerleşik uygulamaları yeniden tasarlamayı planlıyor.

Bu bilgilerin doğruluk payı olup olmadığına bakılmaksızın, iOS 18'in boyut ve özellik sayısı açısından devasa bir güncelleme olacağı söyleniyor. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre iOS 18, önceki iOS sürümlerini gölgede bırakabilir. Aynı zamanda Apple, RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) protokolünün bu iOS ile geleceğini doğruladı.

Yapay zeka, iOS 18'in de en önemli özelliklerinden biri olacak gibi görünüyor. Apple, Samsung'un Galaxy AI'sine rakip olacak büyük dil modellerini temel alan üretken özellikleri henüz cihazlarına sunmadı. Yeni yapay zeka sistemi Siri'yi de genel olarak geliştirecek ve asistan muhtemelen daha karmaşık görevleri ve görsel arama gibi daha akıllı işlevleri destekleyecek.

Apple, iOS 18'i Haziran ayındaki yıllık geliştiriciler konferansı WWDC'de tanıtacak ve ilk beta sürümünün duyurudan kısa bir süre sonra kullanıma sunulması bekleniyor. Güncelleme Eylül ayında iPhone 16 serisiyle birlikte tüm kullanıcılara sunulacak.