iOS 9.3'ten nasıl geri dönülür?

iOS 9.3 düzgün çalışan iPhone'unuzun veya iPad'inizin kafasını mı karıştırdı? İşte geri dönme yolu.

iOS 9.3'ten geri dönün!

iOS'un yeni bir sürümüne yükselttikten sonra önceki sürüme dönmek isterseniz, Apple bunu yapmanız için size kısa bir süre sunuyor. Böylece altından kalkamadığınız önemli bir sorunla karşılaşmanız halinde düzgün çalışan iOS sürümüne geri dönüş yapabiliyorsunuz. Peki sadece birkaç gün sunulan bu olanaktan nasıl faydalanabilirsiniz?

DİKKAT: "Sürüm düşürme" işlemine başlamadan önce oyunlarınız, fotoğraflarınız, müzikleriniz ve diğer tüm verilerinizi yedeklemeniz gerekiyor. Bu işlem, iPhone'unuzu veya iPad'inizi temizleyerek baştan başlamanızı sağlayacak.

iOS'un sürümünü düşürme

Öncelikle eski IPSW dosyasına ihtiyacınız var. Bu dosya, iTunes üzerinden, bilgisayarınız yoluyla güncelleme yaptıysanız, bilgisayarınızda olabilir. OS X'te ~/Library/iTunes klasörüne, Windows 10 'da Kullanıcılar\<Kullanıcı>\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes klasörüne bakın. Burada iPhone Software Updates veya iPad Software Updates adlı bir klasör bulacaksınız.

IPSW uzantılı dosyayı bulamıyorsanız, onu indirmenizi sağlayacak IPSW Downloads gibi web siteleri var.

iOS 9.3'ten nasıl geri dönülür?

Şimdi iTunes'u açın ve iOS cihazınızı bağlayın. iTunes'ta cihazınıza ait sayfayı açın ve Geri Yükleme ekranına gidin. Şimdi Geri Yükle düğmesine hemen tıklamak yerine Shift'te tutarak tıklayın (OS X'te Option'da tutarak tıklayın). Bunu yaptığınızda iTunes, sizden IPSW dosyasının konumunu seçmenizi isteyecek. Dosyayı seçin ve geri yükleme işlemini başlatın.

Hepsi bu kadar; artık ilk başta aldığınız yedeklerinizi geri yükleyebilirsiniz. Bu işlemi iOS güncellemesinin ardından sadece birkaç gün boyunca yapabileceğinizi tekrar hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları