iOS 9 geldi ama Watch OS 2 gelemedi!

Apple iOS 9'u yayınladı ama yanında gelmesi gereken önemli bir de eksik vardı...

iOS 9 geldi ama...

Apple, Çarşamba günü iOS'un yeni sürümünü yayınlasa da yanında beklenen Watch OS 2 güncellemesi ortaya çıkmadı. Apple, yaptığı bir açıklamada Watch OS 2'de bulunan bir geliştirme hatasının onarımının beklenenden uzun sürdüğünü ve işletim sistemini kısa sürede yayınlayacaklarını söyledi.

Apple, geçtiğimiz sene iOS 8'i yayınladıktan sonra benzer bir sorun yaşamış, onarım için yayınladığı güncellemeyle yaşadığı sorunlar daha da artmıştı. İşletim sistemindeki sorunlar, yayınlanmasından 1-2 hafta sonra çözülebilmişti.

Apple'ın akıllı saati Apple Watch'a gelecek olan Watch OS 2, uygulamaların direkt olarak saatte çalıştırabilmesine, böylece uygulamaların kalp ritmi sensörü, mikrofon ve video oynatma gibi işlevlere ulaşabilmesine izin verecek. Öncesinde tüm uygulamalar iPhone yoluyla çalıştığından özellikleri kısıtlıydı ve kullanıcılar, çoğu zaman yavaşlıklardan şikayet ediyorlardı. Watch OS 2'deki diğer yenilikler arasında yeni saat yüzleri, özel bir Nightstand modu ve ileriki tarihlerdeki randevu, alarm ve etkinliklere göz atmaya izin veren Time Travel işlevi var.

Okuyucu Yorumları