iOS 9 güncellemesinde son durum ne?

Apple'ın açıkladığı iOS 9 kullanım oranı, Google'ın Android'ini fena halde utandıracak!

iOS 9 göz kamaştırıyor!

Teknoloji devi Google'ın geçtiğimiz Ekim ayının başlarında kullanıma sunduğu mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow, aktif Android cihazlarının şimdiye kadar yalnızca yüzde 2.3'ünde yer almayı başarabildi. Bu anlamda Google'ın en büyük rakibi Apple'ın mobil işletim sistemindeki güncelleme tablosu ise çok daha çarpıcı.

Marshmallow'dan üç hafta önce kullanıma sunulan iOS 9, Ocak ortası itibariyle mevcut iOS cihazlarının yüzde 75'inde kullanılmaya başladı. Apple'ın paylaştığı en güncel veriler ise bu oranın yüzde 79'a kadar çıktığını gösteriyor.

iOS 9 güncellemesi açısından bir artış halen devam etse de, bu güncelleme oranının son iki ayda yine de azaldığı fark ediliyor. Fakat Apple, iOS 9'un bu azalan güncelleme hızına rağmen halen en büyük rakibi Google ve Android ortaklarını açık ara geride bırakmış durumda.

Android güncellemeleri açısından tablo genel olarak da pek iç açıcı değil. Zira her yeni güncellemeyle birlikte yeni sürümlerin benimsenme oranı bir önceki sürüme göre biraz daha düşüyor. Marshmallow'dan önceki sürüm Lollipop kullanıma sunulduktan beş ay sonra Android cihazlarının yüzde 5.4'üne ulaşmıştı. Marshmallow ise aynı sürede bu oranın ancak yarısına erişebildi.

Okuyucu Yorumları