iOS 9 şimdi üç iPhone'dan ikisinde çalışıyor!

Android parçalanma sorunuyla boğuşurken, iOS 9'dan gelen son haber tam tersini gösteriyor!

iOS 9'dan iyi haber geldi!

Apple'ın yeni nesil mobil işletim sistemi büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Yapılan açıklamada iOS 9 kullanım oranının yüzde 66 seviyesine ulaştığı duyuruldu. Bu da her üç uyumlu cihazdan ikisinin en son mobil işletim sistemini kullandığı gösteriyor.

İki hafta önce yüzde 61 seviyelerinde olan benimsenme oranındaki bu sıçrama, kısmen de olsa Apple'ın iOS 9.1 yazılım güncellemesiyle daha fazla emoji seçeneği sunarak genç kitleyi cihazlarını güncellemeye ikna etmiş olabilmesine bağlanıyor.

En hızlı iOS benimsenme oranı

Apple, Eylül ayında iOS 9'un diğer tüm iOS işletim sistemlerine kıyasla en hızlı benimsenme oranına sahip olduğunu açıklamıştı. Şiket kullanıcılara güncelleme sunduğunda Android'in aksine bunu taşıyıcılara bağlı kalmadan kendi denetiminde gerçekleştiriyor.

Bu da güvenlik açıklarının kullanıcılar için büyük bir tehdit haline gelmeden önce yamalarla düzeltilebilmesi anlamına geliyor. Taşıyıcıya gerek kalmadan direkt olarak tüketiciye ulaşma stratejisi Microsoft tarafından Windows 10 Mobile güncellemeleri için de uygulanacak.

Apple'ın raporuna göre iOS'un en çok kullanılan ikinci sürümü yüzde 25 kullanım oranıyla iOS 8 oldu. Daha eski sürümler ise yüzde 9'luk bir kesim tarafından tercih ediliyor.

Okuyucu Yorumları