iOS bug avcıları için Apple'ı da aşan ödül!

iOS'taki bug'ları bulanlara, Apple'ın verdiğinden daha büyük bir ödül veren de var!

iOS bug'ları için dev ödül!

Güvenlik firması Exodus Intelligence, duyurulmasının üzerinden henüz birkaç gün geçen Apple'ın bug avcılığı için koyduğu ödülü de geride bırakan çarpıcı bir açıklama yaptı. Firma iOS'ta bulunan zero-day savunmasızlıklarını keşfedip kendilerine bildirenlere 5 bin ve 500 bin dolar arasında değişen bir para ödülü vereceğini duyurdu.

iOS 9.3 ve üstü sürümleri ilgilendiren Exodus'un bu açıklamasının Apple'ın geçtiğimi hafta duyurulan bug avcılığı programına olan ilgiyi de azaltabilir. Zira Apple'ı iOS'ta keşfedilen kritik savunmasızlıklar için önerdiği ödül 200 bin dolar kadardı.

Apple'ın bu teklifi aslında firma için de bir ilk. Zira daha önce aralarında Google ve Microsoft'un da yer aldığı birçok teknoloji devi benzer bug avcılığı programlarının duyurusunu yapmıştı. Fakat Cupertinolu firma ilk defa hacker'ları buldukları bug'ları kendilerine bildirmeye teşvik edecek bir yönteme başvuruyor.

Diğer yandan Exodus Intelligence'ın da bug avcılığı için yüksek meblağlar ödeyen ilk özel güvenlik firması olmadığını da hatırlatalım. Geçtiğimiz yıl Zerodium adlı bir firma da benzer bir program sunmuş ve 1 milyon dolar değerinde bir ödül açıklamıştı. Bu ödülün süresi geçse de Zerodium da halen iOS'la ilgili zero-day savunmasızlıklar için 500 bin dolarlık bir ödül vadediyor.

Okuyucu Yorumları