iOS'dan Android'e Geçişte Drive Hamlesi!

Google, iOS'tan Android'e geçmek isteyenler için, şimdi de Google Drive silahını çekiyor!

iOS'u bırakana Google Drive Desteği!

Eğer siz de iOS'dan Android platformuna geçiş yapmayı düşünenlerdenseniz size iyi bir haberimiz var. Zira Google Drive'a gelen yeni bir özellik sayesinde kullanıcılar bu doğrultuda önemli bir yardıma sahip olacaklar. Google Drive'ın en yeni özelliği sayesinde kullanıcıların artık takvim etkinlikleri, bağlantılar, fotoğraflar ve videolarını bu geçişte yedeklemek mümkün olacak.

Aslında takviminiz için düzenli olarak GCal kullanıyorsanız ya da görsellerinizi depolamak için Google Photos'tan yararlanıyorsanız bu yeni özellik belki pek de kullanışlıymış gibi durmayabilir. Fakat bu iki aracı kullanmıyorsanız Drive'ın bu yenilik sayesinde bütün bu verilerinizi manuel olarak transfer etme zahmetinden sizi kurtardığını söyleyebiliriz. Zira artık tek yapmanız gereken şey Google Drive'ın ayarlar sayfasındaki yedekleme sürecini başlatmak.

Bütün bu süreç için birkaç saat gerekeceğinden dolayı ve bu esnada ekran üzerinde Drive'ı aktif tutmanız gerektiği için Google telefonunuzu fişe takılı Wi-Fi'a bağlı tutmanızı öneriyor. Diğer yandan Quick Switch Adapter'la gelen bir Pixel cihazınız varsa bu özelliği kullanmanıza bile gerek yok. Ayrıca iOS'dan ayrılırken iMessage'ı devre dışı bırakmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları