Yeni bir gecikme iddiası daha: Apple, iPadOS 16 için bekletebilir

Apple iPadOS 16’nın çıkışını önemli bir sorun nedeniyle erteleyebilir. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, bu yıl iOS 16'yı iPadOS 16'dan erken görebiliriz...

Apple için yeni bir gecikme iddiası daha

Bildiğimiz gibi Apple, iOS ve iPadOS gibi işletim sistemlerini her yıl yeni bir sürüme güncelliyor. iPhone ve iPad güncellemeleri genellikle Eylül'deki büyük yıllık donanım etkinliğinden hemen sonra geliyor. Ancak yeni bir habere göre, bu yıl işler farklı olabilir: Apple, iPadOS 16'yı bir ay kadar geciktirebilir.

Aslında bu gecikmeye yol açan sorun, yalnızca M1 destekli iPad'lerde kullanılabilecek olan Stage Manager çoklu görev aracıyla ilgili gibi görünüyor. Bu seçenek, kullanıcıların pencereleri yeniden boyutlandırmalarına ve üst üste bindirmelerine olanak tanıyor. Ancak, betayı deneyenler bu özellikte bir dizi bug olduğunu buldular.

Önceki raporlar, Apple'ın USB-C bağlantı noktasına ve M2 ile çalışan bir iPad Pro'ya sahip geliştirilmiş bir temel model de dahil olmak üzere bu yıl için yeni iPad hazırladığını gösteriyordu. iPadOS 16'yı geciktirmek, bu sürümün yeni tabletlerin gelişine yakın zamanda ortaya çıkmasına neden olacak. iPadOS 16 sürümünün geciktirilmesi, Apple'ın iOS 16'ya öncelik vermesine ve hatalarını daha hızlı gidermesine de izin verecek.

macOS Ventura da Stage Manager seçeneğini içeriyor. Apple'ın macOS Ventura'yı Ekim ayında piyasaya sürmesi bekleniyor. Apple'ın uzun süredir iPad'i büyük bir iPhone olarak algılamaktan uzaklaşmaya ve iPadOS 16 ve macOS Ventura'yı piyasaya sürerek çok amaçlı bir üretkenlik aygıtı haline getirmeye çalıştığı göz önüne alındığında aynı zamanda şirketin tabletlerini nasıl konumlandırdığını da görüyoruz.