iPhone 11 Sizi Koklayabilir!

Apple, daha önce telefonlarda görmediğimiz bir "koklama" işlevi üzerinde çalışıyor!

iPhone 11 sizi koklayabilir!

Teknolojinin hangi yönde ilerleyip, bir adım sonra hayatımızda nasıl bir kolaylık sağlayacağını tahmin etmek, çok kolay değil. Patentlere göre Apple, sizi koklayan bir teknoloji üzerinde çalışıyor olabilir.

Cult of Mac'in keşfettiği patentlere göre Apple, havadaki kimyasal maddeleri algılayan ve zararlı kokuları fark edebilen bir sensör geliştiriyor. Apple'ın "Çevre Algılama Sistem ve Metotları" adıyla andığı teknolojinin amacı, iPhone 11 veya Apple Watch 5 gibi cihazların hava kirliliğini algılayıp kullanıcıyı bu konuda uyarmak. Böyle bir sensörün birçok kullanım alanı olabilir. Örneğin karbon monoksit algılandığında kullanıcının güvenli bir alana geçmesi sağlanabilir.

Patentin ilginç bir yanı olan "koku algılama yetenekleri", önemli bir buluşmadan önce nefesinizin kötü kokup kokmadığını veya egzersiz sonrasında vücudunuzun kötü kokup kokmadığını algılayabilecek. Patentin önemli bir kısmı, hava kalitesini algılamak için kimyasalların nasıl izleneceğinden bahsediyor. Bu nedenle Apple'ın sadece kişisel temizliğe yönelik bir sistem geliştiriyor olma ihtimali düşük.

Sistem henüz sadece patent aşamasında olduğundan, iPhone 11'de veya bir sonraki Apple Watch'ta böyle bir işleve rastlamamız garantili değil.

Okuyucu Yorumları