Galaxy S22'nin değeri zamanla çok fazla düşerken, iPhone 13 için durum çok daha farklı gibi görünüyor

Galaxy S22'ninin değerini iPhone 13'ten üç kat daha hızlı kaybettiği ortaya çıktı. Bu da, yeni bir telefon alacağınız zaman canınızı fazlasıyla sıkabilir.

iPhone 13 değerini koruyor, Galaxy S22'nin değeri adeta "çakılıyor"

Akıllı telefonların zamanla değer kaybettiğini herkes biliyor, ancak bazıları değerlerini diğerlerinden daha hızlı kaybediyor. Galaxy S22 serisi de bu kategoride yer alıyor gibi görünüyor. Yeni bir rapor, Galaxy S22 serisinin değerini iPhone 13'ün neredeyse üç katı hızla kaybettiğini vurguluyor.

Ancak bu, şaşırtıcı değil. iPhone'ların değerlerini daha uzun süre koruduğu zaten biliniyor. Samsung, piyasadaki en iyi Android telefonlardan bazılarını üretse de, değerlerini daha uzun süre koruma konusunda daha iyi bir iş çıkarabilirler, ama olmuyor.

SellCell, Galaxy S22, iPhone ve Google Pixel 6’nın takas değerlerini aylar boyunca izledi. En çok değer kaybeden cihazın yüzde 51,1 ile Galaxy S22 olduğu bulundu. Karşılaştırıldığında iPhone 13 yüzde 16,4 ve Pixel 6 ise yüzde 43,5 değer kaybetmiş gibi görünüyor.

Kısacası Apple'ın iPhone'ları, değerlerini korumak konusunda rakiplerinin çok daha önünde. iPhone 14 çıktığında iPhone 13'ü satıp yeni modele geçmek isterseniz, elinizdeki telefondan kayda değer bir para kazanmanız mümkün. Ama ne yazık ki aynı durum Samsung'un Galaxy S22'si için geçerli gibi görünmüyor.