iPhone 14 Pro'nun "her zaman açık ekran" özelliği nasıl olacak? Yeni sızıntı cevabı veriyor

iPhone 14 Pro’nun sahip olacağı düşünülen her zaman açık ekran özelliği nasıl görünecek, nasıl çalışacak?

iPhone 14 Pro'nun "her zaman açık ekran" özelliği nasıl olacak?

iOS 16'da bulunan koda ve saygın kaynaklardan alınan ipuçlarına dayanarak, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in her zaman açık ekran (AOD - Always On Display) özelliğine sahip olması bekleniyor. Ve şimdi, bununla ilgili birkaç ayrıntı daha sızdı ve nasıl görüneceği ve çalışacağı ortaya çıktı.

Yeni sızıntıya göre widget'lar, her zaman açık modu etkinleştirildiğinde kilit ekranında görünür olacak ve ekranın yanmasını önlemek için algılanamaz bir şekilde solma ve sönme gibi efektler içerecek. Derinlik efektine sahip kilit ekranı duvar kağıtlarında, efekt her zaman açık modunda kaldırılacak ve koyulaştırılacak. Ön plan, kullanıcı tarafından özelleştirilebilecek bazı vurgulamalarla birlikte soluklaşacak ve renklendirilecek.

Duvar kağıdı, renkler, yazı tipleri ve widget'lar gibi ayarlar her zaman açık kilit ekranı ile tamamen aydınlatılmış kilit ekranı arasında tutarlı tutulacak gibi görünüyor, bu nedenle iki farklı çalışma modu için farklı seçenekler ayarlayamayacaksınız.

Bildirimler, yeni bilgilere göre, her zaman açık ekranda, geldikçe alttan yuvarlanarak görünecektir. Ekranın alt kısmına bir bildirim sayacı olabilir gibi görünüyor. Dahası, durum çubuğu, hap şeklindeki oyuk tarafından oluşturulan ekstra alandan yararlanmak için yeniden düzenlenecek.

7 Eylül Çarşamba günü Apple'ın etkinliğinde bunu kesin olarak öğreneceğiz.