iPhone 14 modellerinin boyutlarını en net gösteren sızıntı internette ortaya çıktı

Muhtemel 4 iPhone 14 modelinin boyutlarını açık seçik ortaya koyan sızıntı, daha önceki iddiaları destekliyor.

iPhone 14 boyutlarını en net gösteren sızıntı

Apple'ın Eylül ayında piyasaya sürmesi beklenen iPhone 14 serisi ile ne planladığına dair artık oldukça iyi bir fikrimiz var ve yeni akıllı telefonlar için yakın zamanda sızdırılan bir kılıf görüntüsü, bize gelecek telefonların boyutları hakkında daha fazla ipucu veriyor.

İnternet’te paylaşılan bu resim sayesinde iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Pro Max modellerinin kılıflarını yan yana görüp boyutları arasında bir karşılaştırma yapma imkanımız oldu. Plus modeli geliyor, mini modeli ise gidiyor gibi görünüyor.

Pro olmayan daha büyük iPhone 14'ün Plus veya Max olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı konusunda bazı tartışmalar. Sızıntı resimde modelin adı iPhone 14 Plus olarak veriliyor.

Ekranlar ve kameralar

Apple, Plus adını daha önce iPhone'larında kullanmıştı, en son 2017'de iPhone 8 Plus üretilmişti. Bu adlandırma şeması daha sonra terk edildi ve Apple, daha büyük telefonlarının başlıklarına "Max" eklemeye başladı. Bu yıl henüz belirgin bir karar verilmiş değil.

Önceki söylentilere göre, iPhone 14 ve iPhone 14 Pro 6,1 inç ekrana sahip olacak gibi görünüyor, iPhone 14 Plus (veya iPhone 14 Max) ve iPhone 14 Pro Max ise 6,7 inç ile en üst seviyeye çıkacak. Kamera konfigürasyonu mevcut iPhone 13’lere çok benziyor.