iPhone 15 pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

iOS 17.4 ile Apple, kullanıcıların iPhone 15'lerinde şarj döngüsünü takip etmesine izin veren yeni bir özelliği işletim sistemine dahil etti. Peki bu şarj döngüsü nasıl kontrol ediliyor?

iPhone 15 pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

Apple'a göre, iPhone 15'in pil ömrü önceki tüm modellerden daha fazla dayanıyor. Şirket, iPhone 15'in seleflerinin 500 şarj döngüsüne kıyasla, toplam pil ömrünün yüzde 80'ine kadar en az 1.000 tam döngü dayanabileceğini iddia ediyor.

Şirket bunun nasıl olduğunu açıklamasa da sebebi büyük ihtimalle iPhone 15'in pilini sadece yüzde 80'e kadar şarj etmeyi sağlayan ayarla ilgili. Elbette iPhone için optimize edilmiş pil ayarlarını kullanıp kullanmamak size kalmış, ancak artıları ve eksileri var.

Apple, birkaç yıldır pilin değişmesi gerektiğini birkaç uyarı mesajıyla belirtiyor. Peki, pırıl pırıl yeni iPhone'unuzun pil sağlığının üç aylık kullanımdan sonra yüzde 99'a düşmesi ne anlama geliyor? Açıkçası, pek bir şey ifade etmiyor.

iOS 17.4 ile birlikte, yalnızca iPhone 15'inizin kaç döngüden geçtiğini değil, pilinizin ne zaman üretildiğini bile öğrenebiliyorsunuz. Bunun için iPhone 15'iniz iOS 17.4'e güncellenmişse Ayarlar'ı açmanız, ardından Pil menüsünden Pil Sağlığı seçeneğine tıklamanız yeterli. Buradan, iPhone 15 pilinizin üretim tarihini, ilk kullanım tarihini ve döngü sayısını öğrenebilirsiniz. Apple, döngü sayısının bir iPhone'un pil kapasitesini kaç kez kullandığını gösterdiğini belirtiyor. Eğer pil sağlığı 80'in altına düşerse, Apple pilin değiştirilme zamanının gelmiş olabileceğini söylüyor.

Bu sadece kullanıcıları bilgilendirmekle kalmayıp, aynı zamanda iPhone'nu bir başkasına satarken iyi bir satış stratejisi oluşturduğu için oldukça yararlı bir özellik.