iPhone'un ikonik hale gelen düğmesi, iPhone 15 Pro ile değişebilir

iPhone 15 Pro hem ses düğmelerinde önemli bir değişikliğe sahne olabilir, hem de ikonik bir düğmeyi değiştirerek herkesi şaşırtabilir.

iPhone'un ikonik hale gelen düğmesi, iPhone 15 Pro ile değişebilir

Yıllar içerisinde iPhone'ların boyutları büyümüş ve ekranı gelişmiş olsa da, yıllardır çoğunlukla sabit kalan bazı tasarım öğeleri bulunuyor. Bu öğelerden biri, cihazın sol tarafında hala iki adet hap şeklindeki düğmeden oluşan ses ayar düğmeleri. Ancak, son söylentilerde, iPhone 15 Pro'nun orijinal iPhone'da gördüğümüze benzer (ancak bazı teknolojik yükseltmelerle) tek parça bir ses düğmesine sahip olacağının öne sürülmesi ile beraber bu durum güz mevsiminde değişebilir gibi gözüküyor.

YouTube'da ZONEofTECH kanalını yöneten Daniel Rotar, yayınladığı bir tweet ile iPhone 15 Pro'nun uzun, birleşik bir ses ayar düğmesine sahip olacağından “neredeyse %100 emin olduğunu" söyledi.

Apple, çok uzun zamandır ses düğmelerinin her birinde iki pim kullanıyordu (toplam dört adet), ancak iPhone 15 Pro CAD çizimlerinde toplamda yalnızca iki pim görülüyor.

Ayrıca, temel model iPhone 15 için CAD çizimlerinde, ses düğmeleri için toplamda dört pinli iki yuva bulunuyor. Eğer bu sızıntılar doğruysa, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’in tanıdık iki düğmeli düzeninden farklı bir düzene sahip olması gerekiyor.

Ayrıca Rotar, Apple'ın artık klasik hale gelen sessize alma tuşunu “şu anda sahip olduğumuz yukarı ve aşağı anahtarı yerine tek bir basma düğmesi ile” değiştireceğine inanıyor. Bu potansiyel değişikliklerin her ikisi de, Apple'ın yaklaşan iPhone modellerinde katı hal düğmelerini benimsediği söylentileriyle uyumlu gözüküyor.