iPhone 16'nın gizemli yeni düğmesi, yeni sızıntıda bir kez daha göründü

iPhone 16 Pro'nun sızdırılan yeni görüntülerine göre, telefonda tanıdık bir kamera çıkıntısı ve yeni bir düğme yer alıyor. İşte iPhone 16'nın sızdırılan o görüntüleri...

iPhone 16'nın gizemli yeni düğmesi, yeni sızıntıda bir kez daha göründü

Apple'ın Eylül ayında tanıtmasını beklediğimiz iPhone 16 serisinin 91mobiles tarafından sızdırılan çizimleri, iPhone 16 Pro'nun tanıdık bir tasarım dilinin yanı sıra sağ tarafında daha önce de bahsi geçen yeni bir düğme olduğunu gösteriyor.

Bildiğiniz gibi iPhone 15 Pro ve Pro Max ile Apple, iPhone'larda ilk kez Titanyum kullanmıştı. Ayrıca telefonlar daha ince çerçevelere ve yuvarlatılmış köşelere sahipti. İşte yeni iPhone 16 Pro'nun da aynı tasarım dilini kullanmaya devam edeceği görülüyor; ancak birkaç ufak değişiklik ile.

91mobiles'ın yayınladığı görüntülere göre, güç düğmesinin bulunduğu yerin altında bir "Yakalama Düğmesi" olduğu söyleniyor. Kapasitif dokunmatik işlevselliğe sahip düğmenin, fotoğraf ve video çekimi için kullanılabilmesinin yanı sıra odak ve yakınlaştırma seviyelerini ayarlama gibi özellikleri de sağlaması bekleniyor. Bununla birlikte Eylem Düğmesi de biraz daha büyüyor.

Ayrıca, 91mobiles yaklaşan cihazın boyutlarını da açıkladı. iPhone 16 Pro, 6,1 inç ekranıyla 149,6×71,4×8,4 mm boyutlarında olacak. iPhone 15 Pro'nun boyutlarıyla karşılaştırıldığında, iPhone 16 Pro biraz daha uzun, daha geniş ve daha kalın. Uzunluk ve genişlik rakamları MacRumors tarafından paylaşılanları destekliyor.

Kamera çıkıntısı, ilk olarak 2019'un iPhone 11 Pro serisinde gördüğümüz tasarım diliyle yoluna devam edecek. Yaklaşan telefonda üç kamera sensörü, bir LiDAR modülü, bir mikrofon ve bir flaş bulunuyor.

iPhone 16 Pro'nun büyük kardeşine benzer şekilde 5X tetraprizm telefoto kamera kullanması bekleniyor. Kamera sistemindeki diğer güncellemeler arasında Pro modellerine özel 48MP Ultra geniş kamera yer alıyor. Ayrıca, geçen yılki sızıntılar biraz daha büyük 3.355mAh kapasiteli yeni bir pil ünitesini işaret ediyor.