iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Yeni tanıtılan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın tüm heyecan verici yenilikleri, sundukları, burada!

iPhone 7 hakkında her şey!

Aradan geçen neredeyse bir senenin ardından Apple, yeni nesil telefonlarını, yani iPhone 6S ve iPhone 6S Plustanıttı.

Yeni telefonlar, elbette çıkışına günler kalan iOS 10 ile gelecek - bunun tek bir anlamı var: iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ta birçok yeni işlev ve geliştirme var. Bunun yanında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, tarihte ilk kez su ve toz geçirmezlik özelliğine (IP67) kavuşuyorlar. Tim Cook'un "muhteşem yeni tasarım" olarak adlandırdığı tasarım, Jet Black ve Black olmak üzere iki farklı siyah model, Silver, Gold ve Rose Gold renk seçenekleriyle geliyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Telefondaki önemli değişikliklerin başında "baştan aşağı yeniden tasarlanan" Home düğmesi var. "Daha tepkisel, daha güvenilir ve hatta kişiselleştirilebilir" olan yeni düğme, artık basınca duyarlı ve yeni nesil Taptic Engine ile parmağınızı titreştirerek geri bildirim sağlıyor. Düğmenin artık fiziksel olarak hareket etmediği anlaşılıyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Apple'dan Phil Schiller'a göre iPhone kameraları da baştan aşağı yeniden tasarlandı. Optik görsel dengeleme işlevi iki telefona birden gelirken yeni altı-element lens mimarisi, içeriye daha çok ışığın girmesini sağlıyor. Böylece düşük aydınlatmada daha iyi bir performans yakalamak mümkün hale geliyor. iPhone 7 Plus'ta ise daha gelişmiş, çift kameralı bir mimariye yer veriliyor. Kameralardan biri geniş açılı lense sahipken ikincisi, 2x optik zoom'a sahip bir telephoto lensine sahip. Arka kameraların çözünürlüğü ise 12MP.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Bu sayede "deneysel" fotoğraflar üretmeniz, alan derinliğini değiştirmeniz, "bokeh" efektli fotoğraflar çekmeniz mümkün hale geliyor. Bu işlevlerin bazıları çıkış tarihinde sunulmayacak ve daha sonra, bu sene yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle aktif hale getirilecek. Ön kamera ise 5MP'den 7MP'e yükseltilmiş.

Ve kulaklık girişi gerçekten yok

Ve kulaklık girişi gerçekten yok

Tahmin edildiği gibi yeni iPhone'larda 3.5mm'lik kulaklık girişi bulunmuyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kulaklık girişi olarak Lightning portunu kullanıyor ve kutudan bu portları kullanan EarPods çıkıyor. Apple, 3.5mm jaka sahip kulaklıklar için kutu içerisine lightning-analog dönüştürücüsünü de dahil etmiş. Apple, yaptığı bu değişikliği tek kelimeye indirgeyerek, hamlesini bir "cesaret" olarak nitelendiriyor. Firma, bu değişiklik sayesinde işlevselliği geliştirip, geleceğin yolunu açacağına inanıyor. Yeni iPhone'ların ilk kez stereo hoparlörle geldiğini de belirtelim.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Yeni iPhone'lardaki retina ekranlar, iPhone 6S ve 6S Plus'taki ekranlara göre yüzde 25 daha parlak iken, 3D Touch işlevini sunmaya devam ediyorlar.

Son olarak yeni dört çekirdekli A10 Fusion işlemci, Apple'a göre ilk iPhone'daki işlemciden 120 kat daha hızlı. A9'a göre yüzde 40 daha hızlı olduğu söylenen işlemci, gücün beşte birini kullanan iki "yüksek verimlilik çekirdeğine" sahip. Yeni GPU'nun ilk nesle göre 240 kat hızlı olduğunu söyleyen Apple (böyle bir karşılaştırmanın pek anlamlı olmadığı doğru), A9'a göre yüzde 40 daha iyi performans sunduğunu söylüyor.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

İşlemcilerdeki tüm bu performans geliştirmeleri, pil ömrünü olumsuz etkilemiyor. Apple'a göre iPhone 7, iPhone 6S'e göre "ortalama" iki saat daha fazla pil ömrü sunuyor. iPhone 7 Plus ise iPhone 6S Plus'tan ortalama bir saat daha uzun dayanabiliyor

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

Önemli ve çoğumuzu mutlu edecek bir değişiklik, 16GB'lık bir iPhone modelinin artık olmaması. Yurtdışı fiyatı 649 dolardan başlayan iPhone 7 ve fiyatı 769 dolardan başlayan iPhone 7 Plus, 32GB, 128GB ve 256GB depolama seçenekleriyle 16 Eylül'de satışa sunulacak. Ön siparişler ise 9 Eylül'de başlayacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 32GB ve 128GB olmak üzere iki depolama seçeneğiyle satılmaya sürdürülecek. Bu senenin başlarında tanıtılan iPhone SE'nin satışı da devam edecek.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus özellikleri ve fazlası!
Okuyucu Yorumları