iPhone'da olmayan 5 harika Android işlevi!

iPhone kullanıcıları, Android kullanıcılarının keyfini sürdüğü bu 5 harika işlevden hala mahrum!

Bunlar iPhone'da hala yok!

Android kullanıcıları, ceplerinin ne kadar da özelleştirilebilir olduğundan sıkça basederler. Gerçekten de, iOS'lu iPhone'unuzu kutusundan çıktığı gibi, jailbreak'lemeden kullanıyorsanız, bazı küçük detaylar dışında çok şeyi değiştiremiyorsunuz. Android kullanıcıları ise klavyelerinden canlı duvar kağıtlarına işletim sisteminin birçok öğesini kolayca düzenleyebiliyorlar. İşte iPhone kullanıcılarının yapamadığı, bu sırada Android'li kullanıcıların tadını çıkardığı 5 değişiklik!

Klavyeler

iPhone'unuzun sanal klavyesini beğenmiyorsanız, cihazınızı jailbreak'lemeden ondan kurtulmanız mümkün değil. Android ise farklı klavyeleri destekleyecek biçimde geliştirildiğinden Swype veya Swiftkey gibi birçok klavyeyi destekliyor. Bu sayede sadece klavyenin görünümünü değil, işlevlerini ve yazma mekanizmalarını da değiştirebiliyorsunuz.

Giriş ekranları

iPhone'un 4x4'lük (iPhone 5'te 4x5) ızgarada dizili simgelerden oluşan, ekranın altında ise sıkça erişilen 4 uygulamanın simgesini sıralayan giriş ekranı, iOS'un simgeleşen özellikleri arasında. iPhone'da duvar kağıdını ve simgelerin sıralarını değiştirmekten başka yapabileceğiniz çok şey yok. Tüm simgeler satır satır dizildiğinden, en üstteki bir simgeyi en alta taşırken sorun yaşıyorsunuz. Android'de ise durum oldukça farklı, giriş ekranınızla ilgili neredeyse her şeyi değiştirebiliyorsunuz.

iOS'ta bulunmayan Android "nimetleri"

iOS'ta bulunmayan Android

Widget'lar

Android launcher'ları, iOS'ta bulunmayan bir işleve daha sahipler: Widget'lar. Giriş ekranlarınızın herhangi bir yerine yerleştirebileceğiniz bu küçük araçlar, belirli uygulamalardan bilgiler gösterebiliyorlar. Dahası bazı widget'larla etkileşimde bile bulunabiliyorsunuz.

Launcher'lar

Android'de farklı launcher'lar (giriş ekranları) yükleyerek farklı işlev setlerine, temalara sahip olabilirsiniz. iOS'ta ise Apple'ın sunduğu varsayılan giriş ekranından başkasını kullanmanız mümkün değil.

Duvar kağıtları

Android'de duvar kağıtlarıyla ilgili bazı küçük, ama hoş işlevler bulunuyor. Örneğin bir resmi duvar kağıdı olarak ayarlarken onun nasıl boyutlandırılacağını, "kaydırılabilir" olup olmayacağını seçebiliyorsunuz. Buna ek olarak Android, "canlı", yani hareketli duvar kağıtlarını kullanmanıza da izin veriyor. Bu duvar kağıtları, genellikle bir videodan değil, bilgisayar grafiklerinden oluşuyorlar ve bazılarıyla etkileşimde dahi bulunabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları