iPhone SE 4'ü bekleyenleri üzecek haber: Uzun bir süre daha beklemeniz gerekecek

İnanılmaz seviyelere ulaşan iPhone fiyatları sonrasında herkesin gözü bir anda daha uygun fiyatla satılması beklenen iPhone SE 4'e çevrilmişti. Ama görünüşe göre bu telefonu bekleyenler, daha uzun bir süre beklemeye devam etmez zorunda kalacak.

iPhone SE 4'ü bekleyenleri üzecek haber

Uzun süredir söylentileri duyulan iPhone SE 4 için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Ve tanıtım tarihi için 2025 yılından bahsediliyor.

The Elec’in Kore sürümü, bir kez daha Apple’ın yeni bir iPhone SE'yi 2024'ten 2025'e ertelediğini söylerken, bu sefer ertelemenin sebebinin, Cupertinolu firmanın kendi çip geliştirme süreçleriyle ilgili değil, tatmin edici OLED panelleri üretemeyen tedarikçisi BOE’den kaynaklandığı belirtiliyor.

Elec’in haberi, Seul, Yeouido’da düzenlenen bir OLED ve Mikro Ekran Analist Seminerine dayanıyor. UBI Research’ten Yoon Dae-Jeong, BOE’nin gelecekteki iPhone 15 OLED panelleriyle ilgili performans sorunları yaşadığını ve Apple’a herhangi bir ekran göndermeyebileceğini söyledi. iPhone 15 siparişleri içinse Samsung ve LG’nin üretimin tamamını üstleneceği belirtildi.

BOE, halen bu Ağustos ayında Cupertinolu firmadan seri üretim onayı alabilir ve Ekim ayında başka bir şansı daha olacak. Ancak yaklaşan iPhone 15 tanıtımı, Apple’ın iPhone SE 4’ü ikinci plana atmasına neden oluyor.

Yoon’un söylediğine göre, BOE’nin yaşadığı performans sorunları nedeniyle, Samsung ve LG’nin iPhone SE 4 için de kendi çözümlerini sunması söz konusu olabilir.