iPhone X'te Silinen Fotoğrafa Ulaştılar

Güvenlik araştırmacıları, iPhone'daki bir açığı kullanarak çöp kutusuna gönderilen bir fotoğrafı geri getirdi!

iPhone'da silinen fotoya ulaştılar!

Bazen iyi görünmediğimiz için bazen dilediğimiz kareyi çekmeyi başaramadığımız için fotoğrafları silebiliyoruz. Ancak iki güvenlik araştırmacısının bulgusuna göre iPhone X'ten "sildiğiniz" fotoğraflar, hacker'ların eline geçebilir.

Richard Zhu ve Amat Cama'nın bir hacker yarışmasında keşfettiği sorun, bu hafta yapılan bir tanıtımla gösterildi. Araştırmacılar, telefonu zararlı bir Wi-Fi erişim noktasına bağlayartak just-in-time (JIT) derleyicisindeki bir açıktan faydalandı ve bu sayede Fotoğraflar uygulamasında "Son zamanlarda silinen" albümündeki bir fotoğrafa ulaşabildi.

Dolayısıyla ulaşılan fotoğraf, tam anlamıyla silinmemişti ve bir klasörde bekliyordu. Bu albüm, silinen fotoğraflar hakkında fikrinizi değiştirme olasılığınız için fotoğrafları 30 gün bekletiyor. Açığın JIT derleyicisinin ulaştığı diğer verilere ulaşmakta da kullanılabileceği söyleniyor. Zhu ve Cama'nın bu esnada ilk ulaştığı dosya, bir fotoğraf oldu.

İkili, sorunu açığa çıkarttıkları için Mobile Pwn2Own'dan 50.000 dolar ödül kazandı. Yarışmanın kuralları gereğince Apple, sorundan haberdar edildi. Ancak firma sorunu henüz onarmadı.

Okuyucu Yorumları