iPhone'u 100 dolarlık sistemiyle kırdı!

FBI'ın iPhone'u kırdırmak için harcadığı 1 milyon doların çok olduğunu düşünen bilim adamı, iPhone'un kilit ekranını böyle kırdı!

iPhone'a ucuz hack!

iPhone'unuzun kilit ekranı kodunun kırılmaz olduğunu düşünüyorsanız, sizi üzebilecek yeni bir araştırma var. Bir Cambridge bilgisayar bilim adamının araştırmasına göre iPhone kilit kodu, birkaç ucuz bileşenle kırılabiliyor.

University of Cambridge'den Dr. Sergei Skorobogatov'un geliştirdiği sistem, iPhone'un belleğini kopyalayarak onun kilidini açabiliyor. iPhone 5C'deki NAND yongasını yerinden çıkaran Skorobogatov, bileşenin telefonla nasıl iletişim kurduğunu keşfetmiş. Bu sayede NAND yongasını kopyalayan Skorobogatov, kopya NAND üzerinde Pin erişim deneme sayılarını sıfırlayarak sonsuz deneme sayısına ulaşabiliyor.

Skorobogatov'un iPhone 5C'ye odaklanmasının nedeni ise telefonun FBI'ın terör olaylarıyla ilgili incelemelerinde kilit rol oynaması. San Bernardino, Kalifornia'da Aralık 2015'te yaşanan, 13 kişinin öldüğü terör saldırısında saldırganların kullanıdığı iPhone 5S, FBI'a göre diğer teröristlerin telefonlarıyla ilgili önemli bilgiler içermekyeydi. Apple ise telefonun kilidini açmayı kabul etmemişti.

FBI bunun üzerine 1 milyon dolar harcayarak kilidi bir güvenlik firmasına çözdürmüştü. Skorobogatov ise bunun çok daha ucuz yapılabileceğini ispatlamak üzere 100 dolarlık bir sistem oluşturdu. Böylece bilim adamı, böyle bir sistemin çalışmayacağına inanan FBI direktörü James Comey'e durumun aksini kanıtlamış oldu.

Skorobogatov'un sistemi, dört haneli kodu yaklaşık 40 saatlik çalışmayla çözebiliyor. 6 haneli bir kodu kırmak ise yüzlerce yüzlerce saat sürebiliyor. Ancak FBI'ın geniş kaynakları, böyle bir hack'i çok daha hızlı hale getirebilir. Skorobogatov testlerini iPhone 5C üzerinde yapsa da, iPhone 6 gibi daha yeni telefonların aynı seviyede saldırılara açık olabileceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları