iPhone'un babası ve OpenAI CEO'sunun, birlikte "gizemli bir şirket" kurduğu ortaya çıktı

Yeni bir iddiaya göre, OpenAI CEO'su Sam Altman ve eski Apple tasarımcısı Jony Ive yeni bir şirket kurarak ortaklıklarını resmiyete döktüler. Bu şirket, yapay zeka destekli kişisel bir cihaz için fon arayışlarına başladı bile...

iPhone'un babası ve OpenAI CEO'su, birlikte "gizemli bir şirket" kurdu

OpenAI'nin CEO'su Sam Altman'ın yapay zeka destekli kişisel bir cihaz için Apple tasarımcısı Jony Ive ile birlikte çalışacağı bir süre önce ortaya çıkmıştı. Şimdiyse ikilinin ortak bir şirket kurdukları bildiriliyor.

The Information'a göre Altman ve Ive'ın cihazı gerçeğe dönüştürmek için birlikte "gizemli bir şirket" kurdukları söyleniyor. Raporda, akıllı telefon benzeri bir cihaz olmayacağı dışında donanım hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Humane AI Pin ve Rabbit R1'de olduğu gibi, bir yapay zeka asistanının herhangi bir cihazda kullanılması, ekrana ve geleneksel uygulamalara ihtiyaç duymayacağınız anlamına geliyor. Zira yapay zeka motoru her şeyi sizin yerinize yapabiliyor, dokunmaya ya da kaydırmaya gerek kalmıyor.

Bu proje için Altman ve Ive'ın yaklaşık 1 milyar dolarlık bir fon arayışında oldukları söyleniyor, yani açıkça büyük bir girişim söz konusu. OpenAI'nin projeye dahil olup olmayacağı belli değil, ancak ChatGPT botu büyük olasılıkla yeni cihazda yer alacak.

2023n Eylül ayında The Financial Times, Altman ve Ive'ın Japon yatırım şirketi SoftBank'tan yeni bir proje için fon almak üzere görüşmelerde bulunduğunu bildirmişti. SoftBank'ın işlemci şirketi Arm'da hissesi bulunuyor ve bu şirketten donanım için bileşenler sağlanması için destek alınması söz konusu olabilir. Ancak tüm bunlar şimdilik spekülasyondan ibaret.

Bununla birlikte geçtiğimiz Ocak ayında Sam Altman, bir Samsung çip fabrikasını gezerken görüntülendi, yani tüm işaretler fiziksel donanım açısından bir şeyler planladığını gösteriyor. Ancak bu donanımların ne kadar gelişmiş olacağı henüz belli değil.

Apple'da çalıştığı süre boyunca Jony Ive; iPod, iPhone, iPad ve MacBook'tan sorumlu tasarım ekiplerini yönetti, bu nedenle sırada her ne varsa şık görüneceğini tahmin edebiliriz.