İran Bankaları Bitcoin Ticareti Yapamayacak

İran bankalarının kripto para ticareti yapması, İran Merkez Bankası tarafından yasaklandı!

İran'da Bitcoin'e yasak

İran Merkez Bankası (CBI), diğer bankaların bitcoin gibi kripto paralarla işlem yapmasını engelleyen bir yasak getirdi. Merkez bankası, kara para aklamayı ve para ve terörle ilgili amaçlarla finansmanı engellemek için yasağı çıkarmaya karar verdi.

Karar hakkında rapor veren İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı şunları söyledi:

"CBI halkla ilişkiler departmanına göre CBI, bu kararı son İran takvim yılında kara para aklamayla mücadeleden sorumlu üst komitesi ile verdi.

CBI dolaşımı, sanal para birimlerinin, kara para aklama, terörizmi destekleme ve suçlular arasındaki para alışverişi için kullanılabildiğine işaret etti. "

Merkez bankasının kararı beklenmedik bir şey değildi. Kasım ayında, İran Merkez Bankası'nda yeni teknolojilerin müdür yardımcısı, bitcoin'in riskli olduğunu ve merkez bankasının kapsamlı bir inceleme yapmayı planladığını söylemişti. Merkez bankası, son birkaç ay içinde kripto paralar fikrine oldukça karşıydı. Bu yılın başlarında, İran'ın kendi planlı kripto para birimine de şüpheyle yaklaşması buna işaretti.

Bunların yanında, İran'daki kripto para birimi ticaret yasağı haberine rağmen, bitcoin fiyatının önemli ölçüde etkilenmediği görülüyor; Şu anda, 8,900 dolar civarında duruyor ve son birkaç haftadır değer kazanıyor.

Okuyucu Yorumları