istanbul.tk'ya verilen ücret göz kamaştırdı!

Türkiye'nin ilk alan adı açık artırmasında, bakın "istanbul.tk" adresi ne kadara alıcı buldu?

En değerli alan adı!

Dot TK tarafından düzenlenen Swissotel'deki Türkiye'nin ilk canlı alan adı açık arttırmasında, arama motorlarında ilk sıralarda çıkmalarından dolayı büyük yatırım fırsatı sunan jenerik alan adları ve popüler tatil destinasyonlarının isimleri satıldı. Bir yatırım firması tarafından 18.000 dolara alınan ISTANBUL.TK'nın yanı sıra, İzmir ve Kaş'ın tanıtım sayfası olması planlanan IZMIR.TK VE KAS.TK gibi alan adları da sahiplerini buldu.

.TK uzantılı jenerik alan adlarının en önemli avantajlarından biri, önemli bir yatırım aracı olmaları. Alan adları, aynen ev ve arsa gibi, zamanla değerleniyor ve satılabiliyor ya da kiralanabiliyor. TK uzantılı jenerik alan adlarının diğer bir avantajı da, Internet'te çok daha kolay bulunabilmeleri. Google, Yahoo! ve Bing gibi arama motorlarında genelde şirket ismi ya da marka yerine, UCMAK.TK ya da UCUS.TK gibi daha çok jenerik isimler arandığından, satışa sunulan '.TK' uzantılı jenerik alan adları arama listelerinde ilk sırada yer alıyor.

Dot TK CEO'su Joost Zuurbier; "Bu açık arttırmayı sadece para kazanma amaçlı düzenlemedik" diyor ve ekliyor: "Türk yatırımcı ve şirketlere, arama motorlarındaki doğal trafik sonuçlarından dolayı jenerik alan adlarının oldukça değerli olduğunu göstermek istedik. Jenerik alan adları aynen Internet gayrımenkulü gibi, her çeşit websitesi için kullanılabilirler, kiralanabilir ya da satılabilirler. Bu yüzden de amacımızı büyük ölçüde gerçekleştirdik"

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları