İşte iPad mini, yeni iPad, iMac ve fazlası

iPad mini, "iPad 4", Retina ekranlı MacBook Pro ve fazlası... İşte Apple'ın dün patlattığı bombalar!

Apple'dan 4 bomba birden!

Birkaç aydır adından sıkça söz edilen iPad mini dün akşam gerçeğe dönüştü ve Apple tarafından resmen tanıtıldı. iPad'den belirgin bir biçimde daha küçük olan iPad mini, iPad 2'ye benzer özelliklere sahip ve tek elle tutulabiliyor.

7.9 inç'lik cihaz, 4:3 görüntü oranına sahip ve Apple'ın iPhone 5'de kullandığı yeni Lightning istasyon bağlantısıyla geliyor. A5 işlmciye sahip cihaz, ön ve arka yüz kameralarına sahip, 10 saatlik pil ömrü sunuyor ve iOS 6 ile çalışıyor.

iPad 2 ile aynı çözünürlüğe sahip iPad mini'nin ekranı Retina olmasa da, tüm uygulamalar ekrana tam olarak sığıyor. iPad mini'nin yurtdışı fiyatları 329 dolardan başlayacak.

Dördüncü jenerasyon iPad

Apple, geçtiğimiz aylarda tanılan Retina ekranlı büyük iPad'i de yeniledi. A6X işlemcisine sahip yeni iPad, Lightning bağlantısı, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı ve daha iyi bir kamera ile geliyor.

Yeni, çok ince iMac'ler

Yeni, çok ince iMac'ler

Apple, dünkü etkinliğinde iMac masaüstü bilgisayarlarının çok ince yeni bir sürümünü de tanıttı. Kenarlarda 5mm'ye kadar incelen cihazlar, Intel Ivy Bridge Core i5 veya i7 işlemciyle geliyor. Cihazın önceden olduğu gibi 21.5 inç'lik bir modeli ve 27 inç'lik bir modeli var.

Grafik çipi olarak Nvidia GeForce 600 ile donatılmış yeni iMac'ler, 32GB'a kadar RAM'e, 720p kayıt yapabilen ön yüz kamerasına, çift mikrofona, 3TB HDD veya 768GB SSD veya SSD ile HDD'yi birleştiren Fusion sürücüsüne sahip olabiliyorlar. Son MacBook'larda olduğu gibi, yeni iMac'lerde de bir DVD sürücüsü yok.

2.7GHz Core i5 işlemciye, 1TB sabit diske, 8GB RAM'e sahip 21.5 inç'lik model Kasım ayında piyasaya sürülecek ve fiyatı 1299 dolar olacak. 27 inç'lik model ise Aralık ayında satışa sunulacak. 2.8GHz Core i5 işlemciye sahip bu iMac'in fiyatı 1799 dolar olacak.

13 inç'lik Retina ekranlı MacBook Pro

13 inç'lik Retina ekranlı MacBook Pro

Apple'ın yeni 13 inç'lik MacBook Pro'su, 15 inç'lik model gibi önceki modele göre yüzde 20 daha ince bir kasaya sahip. Yeni MacBook Pro'nun en dikkat çeken özelliği ise tabi ki 2560x1600 çözünürlük sunabilen, 178 derece görüş açısına sahip "Retina" ekranı.

Apple, yenilenen ekranın yüzde 75 yansıtma azaltma özeliğine de sahip olduğunu söylüyor. İki Thunderbolt portu, 2 USB 3.0 portu, bir HDMI portu, SD kart slotu ve MagSafe 2 güç bağlantısıyla gelen yeni MacBook Pro, özel bir grafik çözümüne sahip değil. Cihaz Intel Ivy Bridge işlemciye sahip ve entegre 4000 grafiklerinden faydalanıyor. Yeni MacBook Pro'nun optik sürücüsü bulunmuyor.

Retina ekranlı 13 inç MacBook Pro, 2.5GHz çift çekirdekli işlemciye, 128GB SSD'ye ve 8GB RAM'e sahip ve bugünden itibaren 1699 dolara satışa sunuluyor.

Okuyucu Yorumları