İşte Note 8, Galaxy S9+ ve iPhone X'in Maliyeti!

Fiyatlarıyla "yok artık" dedirten yeni amiral gemisi telefonların üretim maliyetleri, bakın aslında ne kadar...

İşte Note 8 ve Galaxy S9+ maliyeti

Bir akıllı telefonun yapım maliyetini hesaplamak üçüncü taraflar için oldukça zor bir konu, zira şirketler akıllı telefon modellerinde kullandıkları bileşenlerin maliyetlerini açıkça ifade etmemekteler. Bu nedenle piyasa analistleri, popüler akıllı telefon modellerinin maliyetini hesaplamak için genellikle farklı kaynaklardan elde ettikleri tahminlere güvenmek durumundalar. Bunlardan biri olan Techinsights da piyasadaki popüler akıllı telefon modellerinin maliyetlerini bir analiz raporunda derlemiş. Buna göre Samsung Galaxy S9+, Galaxy Note 8'den daha pahalıya mal ediliyor.

Şirketin yaptığı analiz, popüler akıllı telefonların üretim maliyetine erişmek için bu cihazlarda yer alan çeşitli bileşen fiyatlarını dikkate alınarak oluşturulmuş. Analize göre Samsung Galaxy S9 Plus'ın maliyeti, Samsung Galaxy Note 8'e göre daha yüksek. Fakat yine de satış fiyatına yansıyan fark daha fazla, zira ikili arasında maliyet bakımından yalnızca 10 dolar fark yer alıyor.

İşte Note 8, Galaxy S9+ ve iPhone X'in Maliyeti!

Rapora göre Galaxy Note 8'in maliyeti 369 Dolar. Galaxy S9 Plus'ın ise 379 Dolar olarak belirtilmiş durumda. Yine bir diğer amiral gemisi, iPhone X ise raporda 389.5 Dolar fiyatla en tepede bulunuyor. Apple'ın bir diğer modeli iPhone 8'in maliyeti ise 324.5 Dolar olarak belirtilmiş.

Hemen yukarıdaki tabloda ise bu akıllı telefonlarda yer alan bileşen fiyatlarını ve toplam fiyatları bir arada görebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları