iTunes Allowance için kapatma kararı!

Apple, iTunes için uzun zamandır kullandığı bu işlevi ortadan kaldırıyor!

Apple'dan "kapatma" kararı!

Apple, ebeveynlerin çocuklarının iTunes hesabına her ay otomatik olarak para yükleyen işlevi iTunes Allowances'ı desteklemeyi durduracağını açıkladı. Firma, bu işlev yerine kullanıcılarına Family Sharing işlevinden faydalanmalarını öneriyor.

Firmadan kullanıcılara gönderilen epostaya göre 13 Nisan 2016'dan itibaren çocuklara harçlık yatırma işlevi durdurulmuş bulunuyor. 25 Mayıs'tan sonra ise mevcut ödemeler durdurulmuş olacak. Hesapta kalan paralar ise alıcının hesabında kullanılabilir durumda bulunacak.

iTunes Allowance için kapatma kararı!

iTunes Allowances, çocukların hesabına her ay, önceden belirlenen 10-50 dolar arasındaki parayı otomatik olarak yatırmaya izin veriyordu. Böylece çocukların ebeveynlerin kredi kartı detaylarına ulaşması gerekmiyor, çıkabilecek sorunlar önlenmiş oluyordu.

Apple, kapatılan iTunes Allowances yerine satın almalarınızı ailenizdeki altı kişiyle paylaşmanıza izin veren Family Sharing'i kullanmanızı öneriyor. Firma, çocuğunuzun size uygulama satın alma talebi göndermesini sağlayan "Ask to Buy" işlevini de kullanmanızı tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları