İzmir Amerikan Koleji Robotikte Şampiyon!

Amerika'da 1992 yılından bu yana düzenlenen liselerarası robotik yarışması First Robotics Competitions'ın şampiyonu Özel İzmir Amerikan Koleji oldu.

İşte robotik şampiyonu!

İstanbul Ülker Arena'da düzenlenen liselerarası robotik yarışması First Robotics Competitions (FRC) Turkish Off-Season Turnuvası, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 14 farklı şehirden birçok liseli öğrenciyi bir araya getirdi. Takımlar halinde okullarını temsil eden gençler en iyi olabilmek için yarıştı. 14 kişiden oluşan Özel İzmir Amerikan Koleji - First Robotic Competition (FRC) Takımı ACI 35, birlikte yarıştığı İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ve Eskişehir Gelişim Okulları ile şampiyonluk sevinci yaşadı.

YAZ TATİLİNDE DE ÇALIŞTILAR

YAZ TATİLİNDE DE ÇALIŞTILAR

ACI 35 Takımı, yaz tatili boyunca Google Hangouts üzerinden video konferans toplantıları yaparak yarışmaya hazırlandı ve robot tasarımına devam etti. Yarışmaya bir hafta kala özellikle son üç günde robotu tamamlayan ve bu nedenle robota "3 days" adını veren ACI 35 Takımı, İstanbul'daki yarışmada, 64 takım arasında takım yarışlarında birinci olma başarısını gösterdi.

HER MAÇI KAZANDILAR

ACI 35 Takımı'nın teknik kaptanı 10. sınıf öğrencisi Arif Kerem Dayı, şu bilgileri verdi: "FRC yarışmalarında, ön eleme maçları ve elemelerde başarı elde eden takımlar, kendilerinin dışında 2 takımla daha ittifak kuruyor. Bu ittifaka ait 3 robot, rakip ittifaktaki 3 robotla yarışarak puan topluyor. ACI 35 Takımı olarak, 8 ittifakın kalabildiği play-offlara, İzmir Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ve Eskişehir Gelişim Okulları'nın takımlarıyla ittifak kurup devam ettik. Yarışmada, her maçı kazanıp şampiyonlukla ayrıldık. Hedefimiz önümüzdeki turnuvaları da kazanarak ülkemizi, geçen yıl olduğu gibi, yine yurt dışında temsil edebilmek."

Okuyucu Yorumları