Avatar'daki karakterler neden mavi? Yönetmen James Cameron açıkladı...

James Cameron, Avatar'daki Na'vi ırkı için neden mavi rengi seçtiğini açıkladı. Ama açıklamasında unuttuğu bir şey vardı: Şirinler...

Avatar'daki karakterler neden mavi?

James Cameron, Pandora'nın büyüleyici dünyasını on yıldan uzun bir süre önce ilk kez Avatar ile izleyicilere sundu. Çeşitli benzersiz yaratıkların yaşadığı Pandora, tesadüfen mavi olan üç metrelik uzaylılardan oluşan bir ırk olan Na'vi'ye ev sahipliği yapıyordu. Peki ama Na'vi'ler neden maviydi?

James Cameron geçtiğimiz günlerde Empire ile Ocak 2023 sayısı için konuştu ve kendisine Avatar'da Na'vi ırkını neden mavi yapmaya karar verdiği soruldu. Ve bu tercihin arkasında büyük bir mantık olmadığını öğrendik. Sadece yönetmenin diğer sinema karakterleri tarafından kullanılmadığını hissettiği tek renk buydu.

Cameron “Renge gelince: Yeşil alınmıştı. Yeşil uzaylılarla dolu uzun bir tarih var. Ayrıca, Hulk da var. Ve insan renkleri, pembeler ve kahverengiler yabancı değildi. Sünger Bob sarıydı” dedi ve devam etti: “Bu da geriye hemen hemen sadece mavi ve moru bırakıyor. Mor benim en sevdiğim renk ama onu Eywa ve Navi için kutsal olan herhangi bir şeyle ilişkilendirerek yaptığımız ana biyolüminesans renklerimizden biri için kullanacağımızı düşündüm.Görünene göre Cameron, Şirinler’in varlığını tamamen unutmuştu.

Avatar yönetmeni ayrıca annesinin ona anlattığı oldukça garip bir rüyanın Na'vi için bir ilham kaynağı olduğunu da söyledi. Cameron, “Ayrıca annem bana üç metre boyunda, altı göğüslü, mavi bir kadın gördüğü bir rüyasını anlattı” dedi ve ekledi: “Harika bir görüntü. Onu çizdim ama altı göğüs duyulduğu kadar iyi bir görüntü değildi, ayrıca reytingleri etkilerdi. Yani, neyse... mavi.