Japon 2. El Otomobil Şirketi SBI Motor, Kripto Ödemelerini Kabul Ediyor

Tokyo merkezli bir Japon 2. el otomobil şirketi olan SBI Motor Japan, artık ödeme seçenekleri arasına XRP ve Bitcoin'i de eklediğini duyurdu .

Japon 2. El Otomobil Şirketi SBI Motor, Kripto Ödemelerini Kabul Ediyor

Kripto para sektörü tüm hızıyla büyürken, her gün yeni bir şirket daha kripto paraları ödeme seçenekleri arasına ekliyor. Son olarak Japonya merkezli 2. el otomobil devi SBI Motor Japan da ödeme seçenekleri listesine 2 kripto para birimini eklediğini açıkladı.

SBI Motor Japan müşterileri artık satın aldıkları araçlar için ödeme seçeneği olarak XRP ve Bitcoin’i kullanabilecekler.

Bununla birlikte şirketin üst kurumu SBI Group, kısa bir süre önce yaptığı duyuruda, Afrika'da artan kripto para benimsemesinin altını çizerek uygulamanın daha da genişletileceğini belirtti.

Bitcoin (BTC) ve XRP işlemleri, SBI Group’a ait kripto borsası SBI VC Trade üzerinden gerçekleştirilecek.

SBI tarafından yapılan açıklamaya göre platform, kripto para yoluyla kara para aklama ve terörün finansmanını önlemek için de uygun güvenlik yöntemlerini kullanacak.

Ek olarak bu kripto adımının SBI Motor Group için yeni bir durum olmadığını da belirtelim. Öyle ki şirket daha önce de kripto alanında önemli adımlar atmış ve kripto kabulü için zemin oluşturmuştu.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.