Java kurulumu, Ask araç çubuğunu attı!

Karşımıza sıkça çıkan bu ekran, artık bizden "Ask.com" araç çubuğunu yüklememizi istemeyecek!

Bir tekme daha!

Artık Java'yı yüklerken yanlışlıkla "Ask.com" araç çubuğunu yüklemekten çekinmenize gerek yok. Oracle'ın Java yükleyicisinden yaptığı değişiklik sonucunda Ask.com araç çubuğunun yerini Yahoo'nun varsayılan arama motoru olma işlevi aldı.

Oracle'ın sadece Ask.com değil, kurulum ve güncelleme yazılımlarına eklediği McAfee'nin virüs tarayıcılarıyla da bir süredir gelir elde ediyor. Bu yazılımları yüklemeye dair kutucuklar, varsayılan olarak seçili olduğundan kullanıcı dikkat etmediğinde, kendilerini istemedikleri yazılımlarla karşı karşıya bulabiliyorlar.

Ask araç çubuğunun önceki bir sürümü, birkaç hafta önce Microsoft tarafından zararlı olarak ilan edilmişti. Bunun nedeni araç çubuğunun web tarayıcısının ayarlarını eski haline getirmeyi engellemesiydi. Araç çubuğunun yeni sürümünde ise bu durum düzeltildi.

Wall Street Journal'a konuşan bir Yahoo yetkilisi, kurulumların yanıltıcı olduğunu önemsiz gibi göstermeye çalıştı ve şunları söyledi: "İşlemin çok saydam olmasına ve tercihi kullanıcılara bırakmasına elbette çok dikkat ettik." Yahoo'nun bu yeni anlaşmadan karlı çıkması muhtemel.

Okuyucu Yorumları