John Wick spin-off'u The Continental'in üzerinde, Mel Gibson nedeniyle kara bulutlar dolaşıyor

John Wick'in spin-off dizisi The Continental: John Wick Dünyasından'ın kadrosunda Mel Gibson'ın bulunması tepki çekmeye devam ediyor. Yapımın yönetmenleri ise tepkilere rağmen bunun doğru bir seçim olduğunu savunuyor.

The Continental: John Wick Dünyasından'a Mel Gibson tepkisi

Bir John Wick spin-off'u olan The Continental: John Wick Dünyasından'ın yönetmenleri, Mel Gibson'ın dizide yer almasını haklı çıkarmaya çalıştı. Albert Hughes ve Charlotte Brändström, Ekim 2021'de diziye katılacağı açıklandığında ağır eleştirilere maruz kalan aktörün yapımda rol almasını savundu.

Gibson yıllar içinde çok sayıda tartışmaya karıştı ve aktör - yönetmen kariyerinin çeşitli noktalarında anti-semitik, ırkçı, kadın düşmanı ve homofobik açıklamalar yapmakla suçlandı. Bu açıklamalar ve yol açtıkları şiddetli tepki, Shane Black'in 2016'da Gibson'ın "sektörde kara listeye alındığını" çünkü "insanların onunla çalışmak istemediğini" söylemesiyle sonuçlandı.

Black'in bu iddiasına rağmen Gibson eğlence sektöründe iş bulmaya devam etti. The Expendables 3 ve Father Stu gibi filmlerde rol alan 67 yaşındaki oyuncu, 2016 yapımı Hacksaw Ridge gibi Oscar adayı filmlerin de yönetmenliğini üstlendi. Bu arada, Lionsgate'in sevilen John Wick evreninde geçen ilk spin-off olan The Continental, 2004/05 yapımı Complete Savages'tan bu yana televizyona ilk adımını atıyor.

Gibson yine de pek çok kişi tarafından bölücü bir figür olarak görülüyor ve Prime Video ve Peacock mini dizilerinde yer alacak olması yapımın üzerinde kara bulutlar dolaşmasına neden oldu. Ancak Hughes ve Brändström, Gibson'ın The Continental'ın acımasız ve tehditkar otel müdürü Cormac rolünde yer almasını savundu. Gibson'ın oyunculuk yetenekleri nedeniyle işe alındığını söyleyen ikili, dönem aksiyon - drama dizisi vizyona girdiğinde hayranların kendilerine hak vereceğini umduklarını da sözlerine eklediler.

The Continental: John Wick'in Dünyasından, Haziran 2024'e kadar gelmesi planlanan iki onaylanmış spin-off projesinden ilki. Ballerina adlı ikinci spin-off filminde Ana de Armas rol alacak ve John Wick Bölüm 3 - Parabellum ile John Wick Bölüm 4 arasında geçecek. Ana film serisinde beşinci bir filmin de erken geliştirme aşamasında olduğu düşünülüyor, ancak Keanu Reeves'in başroldeki suikastçı olarak geri dönüp dönmeyeceği belli değil.

The Continental: John Wick'in Dünyasından'ın ilk bölümü 22 Eylül Cuma günü ABD'de Peacock ve uluslararası olarak Prime Video'da başlıyor. İkinci ve üçüncü bölümler 29 Eylül ve 6 Ekim'de yayınlanacak.