Jony Ive'ın Apple'dan ayrıldıktan sonra ilk cihaz projesi ortaya çıktı: 60.000 dolarlık bir pikap...

Apple'dan ayrıldıktan sonra herhangi bir cihaz tasarımını göremediğimiz Jony Ive, 60.000 dolarlık ve sınırlı sayıda üretilecek bir pikap ile cihazların dünyasına geri döndü.

iPhone'un efsane tasarımcısından 60.000 dolarlık pikap

Jony Ive, Apple'dan ayrıldığından bu yana tasarım ajansı LoveFrom ile bir yazı karakteri, bir yardım palyaçosu burnu ve "Airbnb'nin geleceği" gibi şeylerle uğraşıyor. LoveFrom'un son projesi ise, Ive'ı donanım günlerine geri götürüyor. Bu, yarım asırdır piyasada olan modüler bir pikabın yeni bir modeli.

LoveFrom, Linn'in Sondek LP12'sinin 50. yıldönümü için geliştirilmesine yardımcı oldu. Ive, Fast Company'ye bunun LoveFrom için "çok nazik ve mütevazı bir proje" olduğunu ve ekibinin Linn'e olan hayranlığından kaynaklandığını açıkladı.

LoveFrom'un, Ive'ın uzun süredir hayranı olması nedeniyle Linn'e birlikte çalışmak için teklif götürdüğü bildiriliyor. İki ekip LP12'yi her yönüyle inceledi ancak ses kalitesine etkisi olabileceği endişesiyle pikabı çok fazla değiştiremedi.

Özel üretim Sondek LP12-50'nin dış görünümü standart LP12 ile büyük ölçüde aynı, ancak bazı bileşenlerin köşeleri kare yerine yuvarlatılmış. Plastik bir düğme yerine dairesel bir alüminyum güç düğmesi bulunurken, yeni bir menteşe toz kapağının herhangi bir açıda kolayca açık kalmasını sağlıyor.

Ive'ın Apple'dan sonra üzerinde çalıştığı ilk donanıma sahip olmak istiyorsanız, cebinizin çok derinlerine inmeniz gerekecek. Sondek LP12-50'nin fiyatı 60.000 dolar ve sadece 250 adet üretiliyor.

Ive, Apple'daki görev süresi boyunca iPod, iPhone ve AirPods gibi ürünlerde önemli bir rol oynayarak şirketin olağanüstü seviyelere ulaşmasına yardımcı oldu. Firma, Ferrari ve holding şirketi Exor ile çeşitli yaratıcı projelerde işbirliği yaptığı için LoveFrom ekibinden önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha iddialı işler görebiliriz.