Kablosuz devrimde ikinci adım

Intel® Centrino™ Mobil Teknolojisi tüketicilerin ve profesyonellerin mobil yaşam tarzlarını değiştirmeye devam ediyor. Üç yeni Intel Pentium M işlemci laptop performansını artırırken, uygulamaların daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

Kablosuz devrimde ikinci adım

Intel, üç yeni Intel® Pentium® M işlemcisini piyasaya sürdü. Intel® Centrino™ mobil teknolojisinin performansında ilave artış getirecek olan yeni işlemciler kablosuz iş, oyun ve iletişim olanaklarına yeni boyutlar katacak. Yeni yongalar, Intel’in 90-nanometer (nm) üretim teknolojisi ile üretilmiş olan ilk mobil işlemciler olmanın yanında daha yüksek işlemci hızları, daha iyi tasarım ve daha yüksek tampon bellek kapasitesi gibi özellikler de taşıyor.

Intel Pentium M işlemci, Intel® 855 yonga-seti ailesi ve Intel® PRO/Wireless LAN ailesinin kablosuz iletişim kapasitesi ile birlikte Intel Centrino mobil teknolojisini oluşturuyor. Intel Centrino mobil teknolojisi üstün mobil performansı ve kablosuz LAN yeteneği yanında daha ince ve daha hafif notebook PClere daha uzun pil ömrü sunuyor. Bugün 130’dan fazla laptop PC türünün tasarımında ödüllü Intel Centrino mobil teknolojisi kullanılıyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki 32,000’den fazla kamuya açık kablosuz ağ alanlarında (hotspot) ise, çeşitli kablosuz ağ standartlarını otomatik olarak tanıma yeteneği ile öne çıkıyor. Bu sayede değişik erişim noktası aygıtları ve kablosuz servis sağlayıcılarının Intel Centrino mobil teknolojisine dayalı notebook konfigürasyonları ile uyumu test ediliyor.

Intel başkan yardımcısı ve Intel Mobil Ürünler Grubu genel müdürü Dadi Perlmutter, “Kablosuz mobil bilgi işlem artık kurumsal BT seçeneği olarak Intel Centrino mobil teknolojisini benimseyen iş dünyasındaki kullanıcılarla açıkça tam bir uyum sağlamış bulunuyor,, diyor. “Artık platformların performansının daha da artması, yazılım ve hizmetler eko-sisteminin büyümesi, tüketiciye yönelik ilgi çekici reklamlar ve perakende programları ile, Intel Centrino mobil teknolojisi tüketicilerin kablosuz yaşam biçimini işyeri dışında, evde ve sokakta da benimsemelerini mümkün kılıyor.”

Eskiden Dothan kod adıyla tanımlanan yeni Intel Pentium M işlemciler (735, 745 ve 755) en ileri yarı iletken üretim teknolojisi olan yüksek hacimli 90 nm üretim teknolojisiyle üretiliyor. 90 nm teknolojisi sayesinde daha küçük fakat daha hızlı transistorlar üretiliyor ve Intel’in transistör hızlarının artmasını sağlayan özel silikon teknolojisi performans artışını olanaklı hale getiriyor. Intel’in 90nm ürünleri kapasiteyi bir önceki sisteme oranla iki kattan fazla artıran 300 mm yonga plakaları üzerinde üretiliyor.

Kablosuz yaşam tarzı giderek popülarite kazanırken kendine yepyeni uygulama alanları da buluyor. Örneğin bu yaz Universal City Walk ziyaretçileri , yüksek hızlı 802.11g kablosuz ağı üzerinden OnAir Entertainment’ın canlı TV yayınını izleme şansı bulacak. Ayrıca bu yılki Cannes film festivalinde Amerikan pavyonunda bir film 802.11g ve 802.l1a network aracılığıyla kablosuz olarak Intel Centrino mobil teknolojili laptop’lara yönlendirilecek.

Öte yandan, Intel, Intel Centrino için hızla büyüyen mobil PC tüketici pazarına yönelik dünya çapında yeni bir reklam kampanyasını da başlatmış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları