Kadınlar Arasında Kripto Kabulü Artıyor

Yatırım şirketi eToro'nun araştırması kripto paraların kabulünün kadınlar arasında arttığını ortaya koydu.Araştırmaya göre kadınların kripto para sahipliği geçen yılın 3. çeyreği ile 4. çeyreği arasında yüzde 29’dan yüzde 34’e yükseldi.

Kadınlar Arasında Kripto Kabulü Artıyor

Kripto para birimleri ortaya çıktığı 2010 yılından bu yana popülerliğini sürekli olarak artırdı. Yapılan araştırmalar, kripto para birimlerine genellikle erkeklerin yöneldiğini ve büyük bir oranda bu alanda kripto para birimlerine en çok erkeklerin yatırım yaptığı görülüyordu. Yapılan son araştırmaya göre ise kripto para birimlerinin kabulü, kadınlar arasında da artıyor.

İsrail merkezli yatırım şirketi olan eToro tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kadınlar arasında kripto para birimlerinin kullanım oranı yükseliyor. Firma tarafından kısa bir süre önce yayınladığı Retail Investor, 2022 dördüncü çeyrek raporuna göre eToro ekibi, “Kripto paranın şu anda nakitten sonra kadınlar için en yaygın ikinci varlık sınıfı olduğunu ve geleneksen finans piyasalarının bazen daha fazla kadını piyasaya getirmekte başarısız olduğu yerlerde, kripto para birimlerinin başarılı olduğunu” söyledi.

Yapılan araştırma sonucunda elde edilen sonuçlara göre, kadınların kripto para sahipliği geçen yılın 3. çeyreği ile 4. çeyreği arasında yüzde 29’dan yüzde 34’e çıkarak önemli bir artış gösterdi. Araştırma sonuçlarına göre erkekler arasındaki benimseme oranındaki artış ise sadece yüzde 1 oranında gerçekleşti. Çalışmaya 13 ülkede yaklaşık 10.000 küresel bireysel yatırımcı katıldı.

Son olarak geçtiğimiz yılın sonlarında tanınmış kripto savunucusu Tim Draper, kripto para birimlerinin kadınlar arasındaki artan benimsemeyle birlikte Bitcoin (BTC) fiyatının 2023 yılının sonuna kadar 250.000 dolara ulaşacağını belirtmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.