Kafaları karıştıran iki yeni UFO fotoğrafı daha

Yerel halkın batık bir uzaylı üssünün bulunduğuna inandığı Meksika sahilinde çalışan bir petrol işçisi, "bir anda uzaklaşmadan" önce güvertenin üzerinde 10 dakika boyunca havada asılı kalan UFO'ların fotoğraflarını çektiğini iddia ediyor.

Kafaları karıştıran iki yeni UFO fotoğrafı daha

Yerel halkın gizli bir su altı uzaylı üssüne ev sahipliği yaptığını düşündüğü Meksika kıyılarındaki bir petrol platformunun üzerinde bir çift UFO'nun süzülürken görüldüğü iddia ediliyor. Tampico yerlileri, su altında uzaylı üssünün kendilerini 50 yıldan fazla bir süredir kasırgalardan koruduğuna inanıyor. Görüntüler Ekim 2023’te çekildi ancak internette yayılmaya yeni başladı.

Tampico yakınlarındaki bir geminin mürettebatının bir üyesi iki fotoğraf çekti. Bu fotoğraflardan biri, tabanını çevreleyen parlak ışıklara sahip, daire şeklinde bir uçan aracı, diğeri ise üçgen tasarımlı ve altta üç ışıklı bir aracı gösteriyor. Bir DailyMail.com kaynağı, görgü tanığının tanımlanamayan hava olaylarının (UAP) “10 dakika gibi görünen bir süre havada kaldığını ve ardından bir anda uzaklaştığını” söylediğini açıkladı.

Kendisinden önce Tampico'da başka bir platformda görev yapan bir meslektaşından gözlem resimlerini ve bilgilerini alan petrol sondaj gemisi çalışanı “Pat” ile görüşen DailyMail.com, Pat’in “bağlantılarım, UAP’lerin petrol platformlarının ayaklarını deniz tabanına yerleştirirken ortaya çıktığını söyledi” dediğini belirtiyor. Bu platformlar, yükseltilebilen veya alçaltılabilen üç uzun destek ayağıyla donatılmış mavnalar olarak biliniyor.

Görüntülerden biri, gece gökyüzünde asılı duran ve petrol platformunun üzerinde yükselen daire şeklindeki aracı gösteriyor. Nesneye yakından bakıldığında, alt kısmı çevreleyen en az 10 yuvarlak ışık görülüyor ve fotoğrafta gerçekten görülebilen tek kısım bu.

Çalışan, diğer UFO’nun üçgen şeklinde olduğunu söylerken, tabanındaki üç ışığın konumu dışında başka hiçbir kısmı görülmüyor.

ABD hükümetinin geliştirdiği SR 91 Aurora mı?

İddialardan birine göre bu fotoğraf, 1980’lerin ortasında ABD hükümeti tarafından geliştirildiği söylenen “Aurora” aracını gösteriyor. 1989’dan beri geliştirilmekte olan çok gizli bir uçak olan SR 91 Aurora’nın, 1998'de kullanımdan kaldırılan Mach 3.35 Lockheed Martin SR-71 Blackbird gemisinin halefi olduğuna inanılıyor. En aşırı raporlar, Aurora’nın Mach 11.8’e ulaşabileceğini iddia ediyor. Ancak bu askeri uçağın üretildiğine ya da uçtuğuna dair hiçbir kanıt bulunmuyor.

Pat, yerel halkın Amupac adlı bir sualtı uzaylı üssüne ve bu üsteki varlıkların koruyucuları olduğunu olan inancını Tampico’ya ulaştığında öğrendiğini söylüyor: “Teçhizatım buraya kısa bir süre önce geldi. Uzaylıların onları koruduğuna dair yerel inancın çok güçlü olduğunu keşfettikten sonra iki teçhizatımız arasında irtibat görevi yapan bir adamla konuştum. Sonra bana karşılaşmaları anlattı. Daha sonra bana görüntüleri gönderdi.”

Batık üssün Miramar Plajı’ndan birkaç kilometre uzakta olduğu söyleniyor ve yakındaki topluluklar, dünya dışı ziyaretçilerin yüzeyin altında durduğuna ve onları doğal afetlerden koruduğuna inanıyor. Ve bu süre zarfında bölgeyi herhangi bir kasırganın vurmamış olması da bu inancı güçlendiriyor.

Efsane, 1967’de yerel El Sol de Tampico gazetesinin “Tampico Üzerinde Uçan Daireler” manşetiyle bir haber yayınlamasıyla başladı. Makale, yerel havaalanının kontrol kulesi görevlisinin “tanımlanamayan dokuz nesne” saydığı söylenenlerden alıntı yaparak, “binlerce sakinin” gökyüzünde nesneler gördüğünü belirtiyordu.