Kafes dövüşü hakkında yeni gelişme: Elon Musk, Zuckerberg ile yapacağı dövüşü canlı yayınlayacak

Elon Musk ve Mark Zuckerberg, Haziran ayında bir kafes maçı yapmayı kabul etmişlerdi. Ancak ikisi de bugüne kadar bu konuda sessiz kaldılar. Ama şimdi, Elon Musk’ın tweet’i işleri bir kez daha kızıştırmaya başladı.

Kafes dövüşü hakkında yeni gelişme: Musk, Zuckerberg ile yapacağı dövüşü canlı yayınlayacak

Elon Musk, yaptığı bir paylaşımda Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yapacağı konuşulan kafes dövüşünün şu anda X olarak yeniden markalaşan Twitter'da canlı olarak yayınlanacağını duyurdu. Musk, elde edilecek gelirin gaziler için hayır kurumlarına gideceğini söylüyor.

X / Twitter CEO'su Linda Yaccarino, Musk'ın tweet'ini takvimini temizlediğine dair bir yorumla yeniden paylaştı. Zuckerberg'e göre ise Musk bu ayın sonlarına doğru dövüşmeye hazır olduğunu henüz teyit etmedi. Meta CEO'su Pazar günü yaptığı paylaşımda "Bugün hazırım" dedi.

Bu kafes dövüşü maçının geçmişi, iki milyarderin kendi platformlarında (Musk X / Twitter'da, Zuckerberg Instagram'da) bir dizi sosyal medya gönderisi aracılığıyla dövüşü kabul ettikleri Haziran ayına kadar uzanıyor. Ancak Haziran sonundan bu yana iki isim, dövüşle ilgili nispeten sessiz kaldı. Temmuz ayı sonlarında Reuters'te yayınlanan bir haberde Zuckerberg'in dövüşün "gerçekleşip gerçekleşmeyeceği" konusunda emin olmadığını söylediği aktarıldı.

Kafes dövüşünü ilk kez önerdiğinden beri Musk, Brezilya Jiu-Jitsu'sunda usta bir bilgisayar bilimcisi olan Lex Fridman ve UFC şampiyonu George St-Pierre ile antrenman yaparken görüldü. UFC başkanı Dana White, Musk ve Zuckerberg arasında arabuluculuk yapıyor.

Bu mücadelenin gerçekten olup olmayacağı, özellikle de Zuckerberg'in geçen ayki yorumu göz önüne alındığında, hala belirsizliğini koruyor. Eğer gerçekleşirse, yoğun bir şekilde antrenman yaptığı ve hatta MMA dövüşlerini kazandığı görülen Zuckerberg’in favori olduğu kesin.