Üretimi duran Passat Sedan yerine geliyor: Yeni Volkswagen Passat muhtemelen böyle görünecek:

Volkswagen’in 2023 yılı için tasarladığı yeni Passat Variant modeli casus kameralara yakalandı. Peki, yeni Passat Variant nasıl görünecek; neler sunacak? Elde edilen görüntüler işlenerek oluşturulan ultra gerçekçi görüntülere göre yeni Passat aşağıdaki gibi görünebilir...

Passat Sedan yerine geliyor: Yeni Volkswagen Passat muhtemelen böyle görünecek:

Volkswagen her ne kadar Passat Sedan’ın üretimini durdurmuş olsa da, station modeli Passat Variant varlığını sürdürmeye devam edecek. Dahası Alman otomobil devi, yeni Passat Variant B9 üzerinde çalışmayı da hiç bırakmadı.

Şimdi yeni Passat Variant’a ait olduğu iddia edilen ve fotoğrafçılar tarafından yol testinde çekildiği belirtilen fotoğraflardan üretilen yeni görüntüler var.

Gümüş rengiyle görünen Passat Variant, eğer bu görüntüler doğruysa ön kısımda Golf 8’i andıran detaylara sahip. Ayrıca ID.4'ün tasarımına bir gönderme yaptığı da açık. Arkada, Volkswagen'in tüm yeni modellerinde tanıttığı gibi, arka lambaları birleştiren bir ışık çubuğu bulunuyor.

Resimlerdeki prototip, ön çamurluktaki şarj portuna sahip değil. Zira bu otomobil elektrikli bir model değil. Arka sol köşedeki egzoz borusu aşağı bakan küçük susturucuya bakılırsa, bu, Volkswagen'in sunacağı birkaç TDI versiyonundan biri olabilir.

Volkswagen Passat Variant, Volkswagen serisinin gururu olan orta boy otomobilin tek versiyonu olarak yalnızca Avrupa'da satılacak. Kardeşleri Skoda Superb ve Superb Combi ile aynı üretim hattında, Çek Cumhuriyeti'nde monte edilecek ve bu da Passat'ın bu sefer neden daha uzun bir dingil mesafesine sahip olduğunu açıklıyor. Skoda Superb aynı zamanda iki modelden sedan olarak sunulan tek model.

Volkswagen Passat Sedan’ın neden iptal edildiğini ve sadece Variant modellerinin satışa sunulduğunu, Batı Avrupalıların station araçları sevmesine ve Passat Sedan’ın gerekli olmayacağını düşünmesine bağlıyor. Skoda Superb, geleneksel olarak station’ları fazla faydacı olarak görmeyen Doğu Avrupa ve diğer gelişmekte olan pazarlar için bu rolü daha düşük bir fiyat noktasından zaten dolduracaktır.

Bazı kaynaklara göre VW Passat, 2023'ün ya da 2024'ün ortasında piyasaya sürülebilir.

Ekonomist Dergisi, yeni dönemde özellikle SUV modeller ve ardından elektrikli modeller ile piyasadaki güçlerini koruyacaklarını söyleyen Volkswagen Binek Araç Marka Genel Müdürü Giovanni Atilla Gino Bottaro ile şirketin yeni stratejisini ve otomotiv pazarını konuşmuştu.

Bottaro, o röportajda Sedan otomobillerin ve dizel motorlu modellerin üretimini bitireceklerini ve 2030’lu yıllara girerken elektrikli otomobillere ciddi yatırım yapacaklarını anlatmıştı.

BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR