Karanlık Gece filminin konusu ne? Özcan Alper imzalı film Netflix'te izleyiciyle buluştu

Özcan Alper imzalı ‘Karanlık Gece’ Netflix'te izleyici ile buluşuyor. Peki, Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Sibel Kekilli'nin başrollerini paylaştığı Karanlık Gece filminin konusu ne? İşte filmin künyesi, oyuncuları ve konusu...

Karanlık Gece filminin konusu ne? Özcan Alper imzalı film Netflix'te izleyiciyle buluştu

Yönetmen Özcan Alper’in, 59. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerine layık görülen filmi "Karanlık Gece" bir süre önce Netflix kütüphanesine eklendi. Filmin senaryosu da Özcan Alper ve Murat Uyurkulak'a ait. İnternette ise 'Karanlık Gece' filminin konusu nedir? aramalarının arttığı görülüyor. İşte filmle ilgili detaylar...

KARANLIK GECE FİLMİ KÜNYESİ

Süre: 1 saat 53 dakika
Tür: Dram, Gerilim, Dedektif
Yönetmen: Özcan Alper
Senarist: Özcan Alper, Murat Uyurkulak
Görüntü: Yunus Roy Rimer
Müzik: Cansun Küçüktürk

KARANLIK GECE FİLMİNİN KONUSU NE?

Karanlık Gece filminin konusu şöyle: İshak (35), küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyendir. Yedi yıl önce dahil olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesiyle vedalaşmak için kasabasına döndüğünde peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş fail ve onları destekleyen kasaba halkıyla yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Aslında kasabadaki herkes üç maymunu oynamaktadır, çünkü herkesin eline kan bulaşmıştır.

KARANLIK GECE FİLMİ OYUNCULARI

Berkay Ateş
Cem Yiğit Üzümoğlu
Pınar Deniz
Taner Birsel
Sibel Kekilli

KARANLIK GECE FİLMİ FRAGMANI

KARANLIK GECE FİLMİ YORUMLARI

Uğur Vardan/Hürriyet:
Yedi yıl önce gerçekleşmiş bir linç olayı ve bu vakanın ruhunda ve vicdanında açtığı yarayı bir türlü kapatamayan müzisyen İshak’ın acısıyla ve olayın failleriyle hesaplaşma süreci... Özcan Alper’in ‘Karanlık Gece’si kimi göndermeler eşliğinde son derece çarpıcı bir toplumsal tasvire soyunuyor.

Mehmet Açar/Habertürk
Özcan Alper’in en iyi işi olduğunu düşündüğüm ‘Karanlık Gece’, senaryosu, anlatımı, gerilimi, Yunus Roy İmer’in görüntü yönetimi ve Cansun Küçüktürk’ün müziğiyle sinema severlerin kaçırmaması gereken bir film.

Atilla Dorsay/T24
"...Ve oyuncular. Hepsi birbirinden iyi oynamış. İshak'ta Berkay Ateş, Ali'de Cem Yiğit Üzümoğlu, yaşlı babada deneyimli Taner Birsel harika. 'Alamancı Türk' Sibel Kekilli'yi yeniden perdede görmek tam bir şölen. Pınar Deniz de iyi bir oyuncu. Çok iyi bir yapımla yeniden Özcan Alper'e kavuşmak ise sinefiller için çok hoş doğrusu..."