Katlanabilir iPhone bir kez daha yalan oldu

Apple hayranları yine çok üzülecek: Şirket, katlanabilir iPhone modelini geçici olarak durdurmuş gibi görünüyor zira şirket içinden sızan bilgilere göre katlanır ekrandaki problemi aşmayı hala başaramadılar.

Katlanabilir iPhone bir kez daha yalan oldu

Samsung, katlanabilir telefonlarını yıllardır kullanıcılara ulaştırıyor. Ama Apple hayranları hala bekleyişlerini sürdürüyorlar. Görünüşe göre hayranlar katlanabilir bir iPhone için biraz daha bekleyecekler çünkü Çin'den gelen yeni söylentilere göre Apple, önüne gelen katlanabilir ekran örneklerinin şirketin katı kalite standartlarını karşılamadığı için reddetti ve katlanabilir akıllı telefon planları geçici olarak durdurdu.

Apple, katlanabilir bir telefon yapabilmek için birkaç yıldır katlanabilir ekran teknolojisini araştırıyordu. İlk prototipler, kapaklı bir telefon gibi içe doğru katlanan iPhone'ları içeriyordu. Apple ile rakip olsalar da aynı zamanda Apple'ın önemli bir tedarikçisi olan Samsung, bu test sürecinin bir parçası olarak erken katlanabilir ekran örnekleri sağladı.

Bilin bakalım ekranları kim üretiyor?

Ancak son söylentiler Apple'ın Samsung'un panellerinin dayanıklılığından memnun olmadığını gösteriyor. Kaynaklar, Apple'ın laboratuvar koşullarında sadece birkaç gün test edildikten sonra, katlanabilir ekranlı iPhone'ların ekran çatlaması gibi sorunlar sergilemeye başladığını söylüyor. Bu durum Apple'ın talep ettiği sınıfının en iyisi güvenilirliğin çok gerisinde kaldı.

Öte yandan, Apple'ın beğenmediği Samsung ekranlarının Galaxy Flip modellerinde kullanılıyor olması da ayrı bir ironi. Galaxy Flip kullanıcıları ise, ekranlarda çatlama gibi şikayetler yaşamadan telefonlarını kullanmaya devam ediyorlar.

Apple kaynaklarına göre şirketin katlanabilir telefon planlarının hayata geçmesi, en erken 2025'ten sonra gerçekleşebilecek.